Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΟι αντιπρόσωποι του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου στην ΠΕΔ

Οι αντιπρόσωποι του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου στην ΠΕΔ

dhmotiko_symvoulio_aithousa_1_e

Στη συνεδρίαση της 7ης Σεπτέμβρη του 2014 του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου εκλέχτηκαν και οι αντιπρόσωποι του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. Στην συνεδρίαση έλαβαν μέρος 44 από τους 45 δημοτικούς συμβούλους.

Σύμφωνα με το νόμο, οι αντιπρόσωποι του δήμου στην ΠΕΔ είναι 9 εκ των οποίων 5 της διοίκησης και 4 της αντιπολίτευσης. Οι εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων διενεργούνται ξεχωριστά από τους δημοτικούς συμβούλους της διοίκησης και ξεχωριστά από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης. Από την αντιπολίτευση δικαίωμα υποβολής ψηφοδελτίου έχουν όλες οι παρατάξεις, ακόμα κι αυτές που εκπροσωπούνται στο δημοτικό συμβούλιο από έναν δημοτικό σύμβουλο.

Από τους Συμβούλους της πλειοψηφίας καταρτίστηκε συνδυασμός με την ονομασία «ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» στον οποίο έθεσαν υποψηφιότητα οι κ.κ. Δημητρίου Δροσιά, Σιταρίδης Παύλος, Καμαρινός Ιωάννης, Ανδρεάδης Βασίλειος, Γαρούφας Αθανάσιος και Δανιηλίδης Αμβρόσιος.

Από τους Συμβούλους της μειοψηφίας καταρτίστηκαν οι εξής συνδυασμοί:

  1. Συνδυασμός με το όνομα «Δυναμική Ενωτική Παρέμβαση» στον οποίο έθεσαν υποψηφιότητα οι κ.κ. Λαφαζανίδης Ευστάθιος και Φουρκιώτης Νικόλαος.
  2. Συνδυασμός με το όνομα «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοβουλία» στον οποίο έθεσε υποψηφιότητα ο κ. Σωτηράκης Κωνσταντίνος.
  3. Συνδυασμός με το όνομα «Ενωτική Ριζοσπαστική Κίνηση Ενεργών Πολιτών» στον οποίο έθεσαν υποψηφιότητα οι κ.κ. Βασιλειάδης Ανέστης και Μπαλτάς Θεόδωρος.
  4. Συνδυασμός με το όνομα «Λαϊκή Συσπείρωση Κορδελιού Ευόσμου» στον οποίο έθεσε υποψηφιότητα ο κ. Ναθαναηλίδης Λεωνίδας.

Από την διοίκηση εξελέγησαν οι κ.κ. Σιταρίδης Παύλος με 27 ψήφους, Καμαρινός Ιωάννης με 27 ψήφους, Ανδρεάδης Βασίλειος με 27 ψήφους, Γαρούφας Αθανάσιος με 27 ψήφους και Δημητρίου Δροσιά με 26 ψήφους. Την θέση του πρώτου αναπληρωματικού κατέλαβε ο κ. Δανηϊλίδης Αμβρόσιος με 1 ψήφο.

Από την αντιπολίτευση εξελέγησαν οι κ.κ. Λαφαζανίδης Ευστάθιος με 8 ψήφους, Φουρκιώτης Νικόλαος με 8 ψήφους, Σωτηράκης Κωνσταντίνος με 4 ψήφους, Ναθαναηλίδης Λεωνίδας με 3 ψήφους. Δεν εξελέγησαν οι κ.κ. Βασιλειάδης Ανέστης με 2 ψήφους και Μπαλτάς Θεόδωρος με 1 ψήφο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ