Τελευταία

  Ανακοίνωση – καταγγελία για την καταδίκη της Σοφίας Καλαντίδου προέδρου της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης

  22-10-2014

  «Καμία καταδικαστική απόφαση δε σταματάει τη δράση του σωματείου». Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, καταγγέλλοντας την απόφαση του Δικαστηρίου, την Τετάρτη 22 Οκτώβρη, που καταδίκασε σε 5μηνη φυλάκιση με 3ετή αναστολή την πρόεδρο της Ένωσης, Σοφία Καλαντίδου.

  Όπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η Ένωση, «το δικαστήριο έγινε μετά από μήνυση του “Αρβανιτίδη”, για κινητοποίηση που έγινε το Φεβρουάριο του 2010. Κινητοποίηση που είχε οργανώσει το Σωματείο για απολύσεις που είχαν γίνει». Και προσθέτει:

  «Με την απόφαση αυτή, η δικαιοσύνη αποδεικνύει για ακόμα μία φορά πόσο τυφλή και αταξική είναι. Καταδίκασε την πρόεδρο του Σωματείου, την ίδια στιγμή που ακόμα καθυστερεί με διάφορες προφάσεις την εκδίκαση των μηνύσεων που έχει κάνει το Σωματείο για την επιχείρηση “Αρβανιτίδης”, με αποκορύφωμα την παρακολούθηση Γενικής Συνέλευσης στο Εργατικό Κέντρο με κάμερα.

  Δεν περιμένουμε καμία απόφαση δικαστηρίου να μας δικαιώσει ή να μας τρομάξει. Η συνεπής στάση και δράση του Σωματείου έχει αναγνωριστεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους της εταιρείας “Αρβανιτίδη”. Από το διάστημα εκείνο, το 2010, με οργανωμένη δουλειά χτίστηκε το πανελλαδικό σωματείο στην επιχείρηση. Αυτός ήταν και ο στόχος μας, αυτό ήταν που είχε τρομάξει τότε τη διοίκηση της εταιρείας και πήρε το μέτρο των μηνύσεων. Δεν τα κατάφερε. Οι εργαζόμενοι συσπειρώθηκαν και έχτισαν το δικό τους Σωματείο, που έδωσε τις μάχες για να μην περάσουν οι αλλαγές των ατομικών τους συμβάσεων, να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα τους, σήμερα οργανώνουν την πάλη τους απέναντι στις απολύσεις.

  Μπορεί η διοίκηση της εταιρείας να άλλαξε, μπορεί η εταιρεία να εντάχθηκε στη μεγάλη “οικογένεια” του “Μαρινόπουλου”, τίποτα όμως δεν άλλαξε για τους εργαζόμενους.

  Όσες καταδικαστικές αποφάσεις και να πάρουν τα δικαστήρια, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την οργάνωση και την πάλη των εργαζομένων.

  Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και θέληση για τα δίκια όλων των εργαζομένων του κλάδου.

  Αυτό θα αποδείξει και η μεγάλη συμμετοχή των εμποροϋπαλλήλων από τη Θεσσαλονίκη στο μεγάλο συλλαλητήριο που καλεί το ΠΑΜΕ, την 1η του Νοέμβρη».

  You must be logged in to post a comment Login