Τελευταία

  Μαζικές εξορμήσεις των Λαικών Επιτροπών της Θεσσαλονίκης ενάντια στις νέες αυξήσεις των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ

  04-10-2014

   Μαζικές εξορμήσεις και παρεμβάσεις σε αφετηρίες και στάσης των λεωφορείων του ΟΑΣΘ πραγματοποιούν από το πρωί οι λαϊκές επιτροπές Βορειοδυτικών συνοικιών της Θεσσαλονίκης καθώς σήμερα μπαίνουν σε εφαρμογή οι νέες μεγάλες αυξήσεις στα εισιτήρια .

  Εν τω μεταξύ, ΟΑΣΘ και κυβέρνηση επιστράτευσαν τα ΜΑΤ μπρος το φόβο να χάσουν τα κέρδη τους από την αφαίμαξη και με αυτόν τον τρόπο του λαϊκού εισοδήματος. Πιο συγκεκριμένα δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν παραταχθεί στον σταθμό του ΟΣΕ που λειτουργεί αφετηρία του ΟΑΣΘ και επίσης στην αφετηρία του ΟΑΣΘ στην Νεάπολη.

  Οι εξελίξεις στον ΟΑΣΘ είναι αναπόσπαστο μέρος της γενικότερης πολιτικής που τσακίζει τη ζωή όλων των εργαζομένων και σηματοδοτεί ακόμα πιο αρνητικές εξελίξεις για το πλαίσιο λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών, σημειώνουν οι λαικές επιτροπές, απαιτούν μείωση των εισιτηρίων κατά 50% και δωρεάν μετακίνηση για ανέργους, μαθητές και φοιτητές.

  Θυμίζουμε ότι από σήμερα 1 του Οκτώβρη σε εφαρμογή μπαίνουν μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ, ενώ τα ήδη τσουχτερά πρόστιμα που επιβάλλονται σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν εισιτήριο θα στέλνονται στις εφορίες για να πληρωθούν 5πλάσια και να οδηγηθούν στα ταμεία ως δημόσιο έσοδο. Επίσης κόβονται και τα δρομολόγια μετά τις 12 το μεσάνυχτα .

  Το εισιτήριο μιας μόνο μετακίνησης αυξάνεται από 0,80 λεπτά σε 1 ευρώ. Των δυο μετακινήσεων από τα 0,90 λεπτά στα 1,20 ευρώ και περιορίζεται η χρονική του διάρκεια από τα 90 λεπτά στα 70 λεπτά. Τριών μετακινήσεων 1,50 ευρώ, τεσσάρων μετακινήσεων 2 ευρώ το οποίο θα ισχύει και για τις γραμμών που εξυπηρετούν τους 9 δήμους του Επαρχείου Λαγκαδά.

  You must be logged in to post a comment Login