Socialize

Socialize

Socials

Reunion 165x265

Αντώνης Σαμαράς: «Πυλώνας σταθερότητας» για τα μεγάλα συμφέροντα η ΝΔ

29-09-2014

Το ρόλο της Νέας Δημοκρατίας ως του βασικού πυλώνα στήριξης των συμφερόντων της πλουτοκρατίας, ξένης και ντόπιας, στο πλαίσιο της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας των τελευταίων δεκαετιών ανέδειξε ο Αντώνης Σαμαράς, σε εκδήλωση στη Χαλκιδική για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος.

«Πυλώνας σταθερότητας»

Στην ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία, «υπηρετεί πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του Έθνους», ενώ αναφέρθηκε και στο «κοινωνικό πρόσωπό» της λέγοντας ότι έβαλε «πολύ γερά θεμέλια σε αυτό που ονομάζουμε Κοινωνική Δικαιοσύνη και κράτος Πρόνοιας». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο γεγονός ότι η ΝΔ πρωταγωνίστησε στην πρόσδεση της χώρας στο άρμα της ΕΕ, ισχυριζόμενος ότι αγωνίστηκε για το «ευρωπαϊκό μέλλον του τόπου».

Παράλληλα, παρουσίασε την ΝΔ «ως τον κύριο πυλώνα σταθερότητας» για την ανταγωνιστικότητα και τις μεταρρυθμίσεις που ευνοούν απόλυτα τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, δρόμο στον οποίο δεσμεύτηκε ότι απρόσκοπτα θα συνεχίσει. Όπως είπε «παρά τις δοκιμασίες που περνάει, μένει όρθια, όταν όλα τα άλλα γύρω κλονίζονται. Και είναι ξανά η παράταξή μας, ο κύριος πυλώνας σταθερότητας για το σήμερα, η κύρια δύναμη που βγάζει τη χώρα από την κρίση τώρα, η κύρια δύναμη που φέρνει το αύριο της ανάπτυξης με ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια.»

Επίθεση σε «αδίστακτες συντεχνίες»

Ο αρχηγός της ΝΔ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά των εργατικών – λαικών δικαιωμάτων και των κατακτήσεων κάνοντας λόγο για «παρωχημένες ιδεοληψίες» και «αδίστακτες συντεχνίες», ενώ θέλοντας να ενισχύσει τον λαϊκό αποπροσανατολισμό, συντήρησε την ανούσια και άσφαιρη αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για δημαγωγία και φανατισμό.

Όπως χαρακτηριστικά είπε «η επιστροφή στο “λεφτά υπάρχουν”, τρομάζει», όπως επίσης και το «τζάμπα όλα». Μίλησε επίσης για «επικίνδυνες υποσχέσεις που οδηγούν σε νέα κολοσσιαία ελλείμματα» και «παροχές από δανεικά». Μάλιστα ανέφερε το παράδειγμα της ΝΔ που από το 2010 ως το 2012, όσο ήταν στην αντιπολίτευση, ψήφισε «τις περισσότερες κρίσιμες περικοπές σπατάλης και όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές που έπρεπε να είχαν γίνει χρόνια πριν, για να μη φτάναμε στην κρίση».

Θεματοφύλακας της πρόσδεσης στο ΝΑΤΟ

Ο Α. Σαμαράς προσπάθησε να παρουσιάσει τη ΝΔ και ως θεματοφύλακα της πρόσδεσής μας στο ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι «το να υπονομεύεις τη θέση της χώρας στο ΝΑΤΟ είναι επικίνδυνο και ολέθριο». Αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Συρία και το Ιράκ, επιχείρησε την πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας, προκειμένου να συγκαλύψει την ιμπεριαλιστική «φύση» της επέμβασης στην περιοχή και να αποκρύψει τις ευθύνες και της συγκυβέρνησης για την τραγική κατάσταση. Έτσι ο Α. Σαμαράς ισχυρίστηκε ότι «στη Μέση Ανατολή, οι Χριστιανοί εκδιώκονται, για πρώτη φορά μετά από αιώνες, από τις πατρογονικές εστίες τους», ενώ έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει όσους «μέχρι πριν λίγο ήταν “αλληλέγγυοι” με τα κινήματα των φονταμενταλιστών, που σήμερα σκοτώνουν τους πάντες στο πέρασμά τους». Υπενθυμίζουμε ότι η συγκυβέρνηση επανειλημμένως έχει εκφράσει τη στήριξή της στους «αντικαθεστωτικούς» της Συρίας, από τις τάξεις των οποίων προήλθαν οι κύριες δυνάμεις του «Ισλαμικού Κράτους». Μάλιστα τον Δεκέμβρη του 2012 η συγκυβέρνηση έκλεισε την Πρεσβεία της Συρίας στην Αθήνα και έκτοτε, η προξενική εξυπηρέτηση των Σύρων πολιτών στην Ελλάδα πραγματοποιείται από τη Συριακή Πρεσβεία στη Σόφια.

You must be logged in to post a comment Login