Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΚλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι γιατροί του Ιπποκράτειου Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι γιατροί του Ιπποκράτειου Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

Κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων από σήμερα Δευτέρα 22 Σεπτέμβρη, αποφάσισαν οι γιατροί του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στη διάρκεια γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησαν την Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη, με δεδομένο ότι δεν επιλύθηκαν τα αιτήματά τους.

Ειδικότερα αποφάσισαν:

  • Νέα πενθήμερη στάση εργασίας των γιατρών από Δευτέρα 22/9 έως 26/9 8.00 με 12.00 το πρωί και κλείσιμο εισπρακτικού μηχανισμού – 5ευρω.

  • Συνέχιση της επίσχεσης εργασίας από τους ειδικευόμενους γιατρούς.

  • Συγκέντρωση την Τετάρτη 24/9 στις 10.00 π.μ. στην ΥΠΕ.

  • Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 26/9 στις 10.00 το πρωί.

Τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των γιατρών του Ιπποκράτειου, χαιρετίζει η Γραμματεία Υγείας – Πρόνοιας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Η μη καταβολή των δεδουλευμένων, οι ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά είναι ένα μέρος του προβλήματος της υποχρηματοδότησης της Υγείας. Σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, το κράτος περικόπτει κοινωνικές δαπάνες, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τους επιχειρηματικούς ομίλους. Δημιουργεί φιλοεπενδυτικό περιβάλλον πάνω στα αποκαΐδια των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων.

Οι ηγεσίες των ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ αποδέχονται την επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της Υγείας. Θέλουν ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας να λειτουργούν ανταγωνιστικά. Είναι υπέρ της κοστολόγησης των ιατρικών πράξεων. Αυτό ακριβώς φέρνει και ο νόμος για την ΕΣΑΝ-ΑΕ! Η μόνη κριτική τους είναι στο ότι δεν πρέπει η διαχείριση των πόρων να γίνεται από ΑΕ, αλλά από επιτροπή κρατικών λειτουργών, λες και θα άλλαζε κάτι.

Επομένως, ένα δρόμο έχουν οι εργαζόμενοι στην Υγεία: Μέσα από μια ισχυρή κοινωνική συμμαχία να δώσουν προοπτική στον αγώνα τους, διεκδικώντας αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αυτό είναι δυνατό μόνο με την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας, που μεταφράζεται σε αγώνα ενάντια στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων».

Τη συμπαράστασή του εκφράζει και το σωματείο συνταξιούχων του ΟΑΕΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ