Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΝΕΑΚινητοποίηση των ειδικευόμενων γιατρών του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

Κινητοποίηση των ειδικευόμενων γιατρών του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

Κινητοποίηση στα ταμεία είσπραξης πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι ειδικευόμενοι γιατροί του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της επίσχεσης εργασίας που ξεκίνησαν από σήμερα, διεκδικώντας την καταβολή των εφημεριών 6 και πλέον μηνών. Οι ειδικευόμενοι γιατροί του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» βρίσκονται στη δεύτερη εβδομάδα κινητοποιήσεων, ενώ αύριο στις 10 το πρωί θα συγκεντρωθούν στην Υγειονομική Περιφέρεια.

Όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους, «είναι η τρίτη φορά τα τελευταία 2 χρόνια που υποχρεωνόμαστε να κινητοποιηθούμε με τη μορφή της επίσχεσης εργασίας, προκειμένου να διεκδικήσουμε τα δεδουλευμένα – τις απλήρωτες εφημερίες μας 6 και πλέον μηνών. Στο διάστημα αυτό άλλαξαν 2 διοικητές του νοσοκομείου και αρκετοί υπουργοί, το πρόβλημα όμως παραμένει και όχι μόνο καθυστερούν οι εφημερίες, αλλά δεχόμαστε και μεγάλες περικοπές στις αποδοχές μας. Την ίδια αυτή περίοδο, με τη μεγάλη έλλειψη ειδικών ιατρών και λοιπού προσωπικού, βιώνουμε την εντατικοποίηση της εργασίας μας, στερούμαστε από την εκπαίδευσή μας, με συνέπεια τη χαμηλή παροχή υπηρεσιών Υγείας προς τους ασθενείς.

Αυτό είναι και το μέλλον που ετοιμάζουν όχι μόνο σε εμάς, αλλά και σε όλους τους νέους: Απλήρωτη εργασία ή λίγα ψίχουλα για μισθό! Μας οδηγούν είτε στην οικονομική μετανάστευση είτε σε κάποια κλινική ή νοσοκομείο με μισό μισθό και μισά δικαιώματα…

Ξέρουμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι περνάνε τα ίδια με μας, αυτό όμως δε θα μας σταματήσει από το να διεκδικούμε τα δεδουλευμένα μας και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Σας καλούμε να πράξετε το ίδιο!

Το αγαθό της υγείας μας αφορά όλους. Αγωνιζόμαστε για τη βελτίωση όλων εκείνων των παραγόντων που θα οδηγήσουν σε ένα καλύτερο επίπεδο Υγείας. Στην προσπάθεια αυτή σας θέλουμε συμπαραστάτες. Φτάνει πια η κοροϊδία! Κανένας εργαζόμενος απλήρωτος!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ