Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑ«Ο λαός του δήμου δεν εκτίμησε το έργο μας»!

«Ο λαός του δήμου δεν εκτίμησε το έργο μας»!

Αυτή είναι η εκτίμηση της απερχόμενης διοίκησης Λαφαζανίδη για την αιτία της ήττας στις δημοτικές εκλογές! Ότι δηλαδή ο λαός δεν εκτίμησε το μεγάλο έργο, που αυτή έκανε κατά τη διάρκεια της θητείας της! Ίσως το πρόβλημα να βρίσκεται στο ότι ο λαός δεν ενημερώθηκε για το έργο της διοίκησης Λαφαζανίδη! Γι’ αυτό όμως δεν φταίει ο λαός! Η διοίκηση Λαφαζανίδη εξέδωσε προεκλογικά, με δημοτικά κονδύλια, εφημερίδα με το έργο της (ανύπαρκτο ή υπαρκτό, αυτό θα το έκρινε η κοινωνία του δήμου), της οποίας έκδοσης μερικές χιλιάδες φύλλα, στέκουν, τρεις μήνες μετά τις εκλογές, στην πίσω είσοδο του δημαρχείου, προφανώς για να την κοσμούν! Για το ότι η διοίκηση Λαφαζανίδη δεν διένειμε ούτε την εφημερίδα την οποία τύπωσε, ποιος φταίει;! Ο Σούλας;!

Υπάρχει βέβαια και η άλλη εξήγηση. Η διοίκηση Λαφαζανίδη μπορεί συνειδητά να μην διένειμε αρκετές χιλιάδες φύλλα αυτού του εντύπου, εξαιτίας του ότι αποτελούσε πρόκληση! Είναι πρόκληση να προσπαθείς να πείσεις τον δημότη εν έτη 2014, για την ύπαρξη έργων! Γιατί τα έργα φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού, δεν χρειάζονται την μεγέθυνση εφημερίδων, περιοδικών ή τηλεοπτικών φακών.

Στην αρχή της θητείας της διοίκησης Λαφαζανίδη, κάποιοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, με καλή πρόθεση και χωρίς προκαταλήψεις, πλησίασαν την διοίκηση και συζήτησαν με στελέχη της την υλοποίηση ορισμένων μικρών έργων, όπως πάρκων. Η απάντηση των στελεχών της διοίκησης ήταν αόριστη, λόγω της αδυναμίας εύρεσης κονδυλίων! Το αποτέλεσμα ήταν, ουσιαστικά, επί τρεισήμισι χρόνια στο δήμο να μην γίνει τίποτα! Παραμονές των δημοτικών εκλογών βρέθηκαν όλα εκείνα τα κονδύλια για να επικρατήσει «οργασμός» έργων και να σκαφτούν όλα εκείνα τα «ρημαδοπάρκα», που τόσα χρόνια δεν αγγίχτηκαν! Όταν ασκήθηκε κριτική για το ότι για μια ακόμα φορά γίνονται ψηφοθηρικά έργα παραμονές των εκλογών, ο δήμαρχος απάντησε ότι όσοι τα λένε αυτά είναι άσχετοι με την τοπική διοίκηση, διότι δεν γνωρίζουν ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια, έγινε ο σχεδιασμός, οι μελέτες, εξασφαλίστηκαν τα κονδύλια και ήρθε η ώρα της υλοποίησης! Δυστυχώς για τον δήμαρχο και τη διοίκησή του ο λαός δεν αποδέχθηκε τις αιτιάσεις του, περί άγνοιας όσων τον κατηγορούν! Είναι απορίας άξιον το πώς προσπαθούν να πείσουν το λαό ότι η προηγούμενη διοίκηση δεν αφήνει καμία μελέτη πίσω της, οπότε προσπαθώντας να τα κάνουν όλα απ’ την αρχή, πάντα, όλες οι διοικήσεις κάνουν έργα την παραμονή των εκλογών!

Η έλλειψη κονδυλίων που επικαλούνταν η διοίκηση Λαφαζανίδη, που εμπόδιζε την υλοποίηση έργων στο δήμο, ήταν πολιτική θέση κι αυτό γιατί η παράταξη του κ. Λαφαζανίδη δεν είχε σκοπό να διεκδικήσει κονδύλια και πόρους από την κεντρική εξουσία, επειδή ταυτίζεται με την άποψη αυτής. Και βέβαια διεκδίκηση δεν είναι ούτε το «πάνε έλα» δημάρχου και αντιδημάρχων στην Αθήνα, ούτε η αποστολή e-mails και fax στα υπουργεία, ούτε τα παρακαλετά σε κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες. Η διεκδίκηση χρειάζεται τους κατοίκους στο δήμο πρωτοπόρους, τους χρειάζεται στο δρόμο, πράγμα που η διοίκηση Λαφαζανίδη όχι μόνο απευχόταν, αλλά αντιπάλευε κιόλας!

Οφείλουμε βέβαια να ομολογήσουμε ότι η διοίκηση Λαφαζανίδη στάθηκε και άτυχη! Φέτος, χρονιά εκλογών βρήκε ο ρημαδοκαιρός να βρέχει και να μην σταματάει, μετατρέποντας τον δήμο σε «Βενετία» όπως γράφτηκε στον τοπικό τύπο. Ακόμα όμως και τότε η διοίκηση Λαφαζανίδη, αντί να ρίξει τους τόνους, επέλεξε «κορώνες» του στυλ ότι δεν θα απολογηθεί αυτή για το ότι δεν κατάφερε να «σουλουπώσει» τον Εύοσμο από τις ανεπάρκειες των προηγούμενων διοικήσεων! Δεν πρόλαβαν να τελειώσουν τις φράσεις τους στο διαδίκτυο οι της διοίκησης Λαφαζανίδη και να σου οι φωτογραφίες από τις «γόνδολες» στο Κορδελιό! Άντε τότε να ψάχνεις να βρεις διοίκηση να ρίξεις το φταίξιμο στο Ελευθέριο Κορδελιό, στο οποίο ο κ. Λαφαζανίδης εκτός των 16 χρόνων που υπήρξε δήμαρχος, πριν από αυτά υπήρξε και αντιδήμαρχος!

Δεν ήταν λοιπόν που ο λαός του δήμου δεν εκτίμησε το έργο της διοίκησης Λαφαζανίδη! Το εκτίμησε και το παραεκτίμησε και αποφάσισε να την στείλει στο «σπίτι» της! Πως γίνεται τώρα άνθρωποι, παρατάξεις και κόμματα, που πίνουν νερό στο όνομα της εκλογικής διαδικασίας των αστικών δημοκρατιών, όταν ο λαός δεν τους κάνει το «χατήρι» όχι μόνο να τον κρίνουν, αλλά και να τον κατακρίνουν, αυτό μόνο οι ίδιοι μπορούν να το απαντήσουν!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ