Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΜαζική και μαχητική η συγκέντρωση της Επιτροπής Ειρήνης Θεσσαλονίκης

Μαζική και μαχητική η συγκέντρωση της Επιτροπής Ειρήνης Θεσσαλονίκης

Με μαζική και μαχητική συγκέντρωση και πορεία ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης, τίμησαν απόψε, τα θύματα του ολοκαυτώματος στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, κατήγγειλαν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και το νέο έγκλημα του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού και απαίτησαν λευτεριά στην Παλαιστίνη.

Στη συγκέντρωση στο Άγαλμα του Βενιζέλου, που οργάνωσε η Επιτροπή για τη Διεθνή ‘Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, μίλησε ο Θόδωρος Κυριακίδης, μέλος του προεδρείου της. Σημείωσε ότι «69 χρόνια μετά το πυρηνικό ολοκαύτωμα, ο ιμπεριαλισμός, απαλλαγμένος από το ισχυρό αντίβαρο των λαών, τη Σοβιετική Ενωση και το σοσιαλιστικό σύστημα, έγινε πιο επιθετικός, πιο επικίνδυνος για του λαούς (…) Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή βεβαιώνουν τη βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού. ΗΠΑ – ΕΕ και οι σύμμαχοί τους, διαπράττουν εγκλήματα σε βάρος των λαών στα Βαλκάνια, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη, τη Συρία, την Κύπρο, την Ουκρανία, την Παλαιστίνη». Κάλεσε το λαό να τιμήσει τα θύματα του ολοκαυτώματος με ένταση του αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.

Εκ μέρους της Ένωσης Παλαιστινίων Βόρειας Ελλάδας χαιρέτησε ο Μιχάλης Αλχαλάχ. Αναφέρθηκε στη γενοκτονία σε βάρος του λαού του από το κράτος του Ισραήλ που εξελίσσεται με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ, στην ηρωική αντίσταση του λαού του και στο δικαίωμα του να παλεύει για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του.

Ακολούθησε μαχητική πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης η οποία με ενδιάμεσο σταθμό το Αμερικάνικο Προξενείο, κατέληξε στο μνημείο του Γ. Λαμπράκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ