Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑ«Κλειδί» η Δροσιά Δημητρίου στο σπάσιμο του τοπικισμού!

«Κλειδί» η Δροσιά Δημητρίου στο σπάσιμο του τοπικισμού!

Όταν παραμονές των δημοτικών εκλογών γράφτηκε σε τοπική εφημερίδα ότι η κ. Δημητρίου έσπασε τον τοπικισμό και ότι ο κ. Σούλας έκανε “ματ” στο Κορδελιό, κάποιοι ειρωνεύτηκαν το άρθρο, γιατί κατά τη γνώμη τους η κ. Δημητρίου ούτε την απήχηση είχε, αλλά ούτε και τη δύναμη για να «σπάσει» τη «μονοκρατορία» του κ. Λαφαζανίδη στο Κορδελιό!

Είναι αλήθεια ότι η κ. Δημητρίου δεν μπόρεσε να σπάσει εντελώς την «μονοκρατορία» του κ. Λαφαζανίδη στο Κορδελιό, αλλά άνοιξε το δρόμο και δημιούργησε το κλίμα, σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες, ώστε η διοίκηση ν’ αλλάξει χέρια. Από την ώρα που η κ. Δημητρίου πέρασε στην παράταξη Σούλα, όλη εκείνη η φιλολογία του «δικού μας χωριού», υποχώρησε αισθητά. Επιπλέον, έδειξε το δρόμο σε όσους θα εξέθεταν τον εαυτό τους στην ψήφο των δημοτών, αλλά και στους ίδιους τους δημότες. Η κ. Δημητρίου έριξε τα τείχη μεταξύ Ευόσμου και Κορδελιού και μαζί τους έριξε όλα τα τοπικιστικά ταμπού των τεχνιτών διαχωρισμών, που η προηγούμενη διοίκηση ύψωσε γιατί έτσι την βόλευε!

Η κ. Δημητρίου κράτησε μία μετριοπαθή στάση, μην αφήνοντας περιθώρια διαχωρισμού μεταξύ των δύο δημοτικών κοινοτήτων, ξεπερνώντας την τακτική της, κατά την αρχή της προηγούμενης θητείας, που παρασύρθηκε από τους τοπικισμούς της προηγούμενης διοίκησης στο θέμα της πολεοδομίας. «Όργωσε» στην κυριολεξία και την δημοτική κοινότητα του Ευόσμου με το ψηφοδέλτιο στο χέρι, δημιουργώντας γενικότερες θετικές εντυπώσεις για το πρόσωπό της.

Η κίνηση του κ. Σούλα να εντάξει την κ. Δημητρίου στο ψηφοδέλτιό του, ήταν στρατηγικής σημασίας ενέργεια και μία εκ των σημαντικών αιτιών της νίκης του. Για το πώς θα πορευτούν τώρα ως διοίκηση και πως θα καταφέρουν να διοικήσουν με τους μηδαμινούς πόρους που διαθέτει στους δήμους το κράτος, είναι άλλης τάξης μεγέθους πρόβλημα και η πράξη σε λίγους μήνες θα δώσει τις απαντήσεις.

Με την εκλογή της διοίκησης Σούλα και χωρίς να εξετάζουμε τι θα γίνει στα υπόλοιπα ζητήματα, μεγάλα ή μικρά, το σίγουρο είναι ότι ο τεχνητός διαχωρισμός, μεταξύ Κορδελιωτών και Ευοσμιτών, έχει περάσει ανεπιστρεπτί και η Δροσιά Δημητρίου ήταν το κλειδί σ’ αυτήν την υπόθεση!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ