Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΝΕΑΤην Πέμπτη στις 8 μμ συλλαλητήριο από την Επιτροπή Ειρήνης Θεσσαλονίκης

Την Πέμπτη στις 8 μμ συλλαλητήριο από την Επιτροπή Ειρήνης Θεσσαλονίκης

Συλλαλητήριο την Πέμπτη 7 Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη της πόλης στις 8 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου για τα 69 χρόνια από τις ατομικές βόμβες σε Χιροσίμα – Ναγκασάκι και για το έγκλημα του Ισραήλ στη Γάζα.

Σε ανακοίνωση της τονίζει:

«Η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς!

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ όταν δεν τάσσονται ανοικτά υπέρ των δολοφόνων, περιορίζονται σε υποκριτικές δηλώσεις, οι οποίες εξισώνουν το θύμα με το θύτη.

Οι μόνοι που μπορούν να προσφέρουν την αλληλεγγύη τους στον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης είναι οι λαοί και πρέπει να το κάνουμε άμεσα!

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, όλο το λαό της Θεσσαλονίκης να πάρουν μαζικά μέρος στην εκδήλωση για τα 69 χρόνια από τη ρίψη των ατομικών βομβών από τις ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, η οποία εκ των πραγμάτων θα μετατραπεί σε συλλαλητήριο κατά της ισραηλινής κτηνωδίας, κατά της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας χθες και σήμερα.

Η μόνη δύναμη που μπορεί να βάλει φραγμό σ’ αυτήν τη βαρβαρότητα είναι οι λαοί και οι κοινοί αντιιμπεριαλιστικοί τους αγώνες ενάντια στην κοινωνία της εκμετάλλευσης, που γεννάει τη φτώχεια, τις ανισότητες και τους πολέμους. Όλοι μαζί να απαιτήσουμε από την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα οποιαδήποτε συνεργασία -στρατιωτική, πολιτική, οικονομική- με το κράτος του Ισραήλ.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ