Φταίει το ζαβό το ριζικό μας…

0
11
TEST

«Φταίει ο Θεός που μας μισεί! Φταίει το κεφάλι το κακό μας! Φταίει πρώτ’ απ’ όλα το κρασί! Ποιος φταίει; ποιος φταίει; Kανένα στόμα δεν το βρε και δεν το πε ακόμα».

και που δεν συνεδρίαζαν δημοτικό συμβούλιο και δημοτικές κοινότητες ποιος έφταιγε;!

Η απερχόμενη διοίκηση αναζητά τις ευθύνες της ήττας της, σε γη και ουρανό, αλλά όχι εκεί που πρέπει! Είναι πιο βολικό να ρωτάς τον τάδε γιατί δεν σε στήριξε, από το να σκεφτείς ο ίδιος γιατί δεν έγινε αυτό! Είναι πιο εύκολο να συζητάς ότι ο κόσμος δεν εκτίμησε το έργο σου, από το να σκεφτείς τι σόι έργο έκανες!

Δεν θα επαναλάβουμε ότι, για μια ακόμα φορά, τα λίγα έργα που επρόκειτο να γίνουν, ξεκίνησαν στην κυριολεξία παραμονή των εκλογών, με αποτέλεσμα να μείνουν ημιτελή. Δεν θα σχολιάσουμε το εύρος αυτών των έργων! Δεν θα ασχοληθούμε καν με το έργο της απερχόμενης διοίκησης. Θα παραδεχτούμε, για την οικονομία της συζήτησης, ότι η απερχόμενη διοίκηση έχει δίκιο στο ότι όλοι και όλα ήταν εναντίον της και ήθελαν να την ρίξουν!

Το ερώτημα όμως που ποτέ η απερχόμενη διοίκηση δεν απάντησε, ούτε στον εαυτό της, προσπαθώντας να βρει κάποια λύση, είναι το γιατί έχασε την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο και στη δημοτική κοινότητα του Ευόσμου! Δυστυχώς, επειδή η απάντηση ήταν δυσκολοχώνευτη, δεν δινόταν από κανέναν! Η διοίκηση προτιμούσε να αποφύγει την απάντηση τυρβάζοντας περί άλλων και σφυρώντας κλέφτικα, πράγμα που όμως, μαθηματικά, την οδηγούσε στην πτώση!

Το γεγονός είναι ένα! Για την απώλεια της πλειοψηφίας και για την αδυναμία συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου και της δημοτικής κοινότητας του Ευόσμου, την ευθύνη δεν τη φέρει ο Αβραάμ παπάς! Η παράταξη που κέρδισε τις εκλογές του 2010 ήταν επιλογή του απερχόμενου δημάρχου! Η νίκη όμως έχει πολλούς πατέρες! Η ήττα…