Socialize

Socialize

Socials

Reunion 165x265

Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών καταγγέλλει τις δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ

30-07-2014

Καταγγελία εξέδωσε το ΔΣ του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας για τις συνεχιζόμενες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνει ανάμεσα σε άλλα: «Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουν αυτό που αισθανόμαστε μπροστά στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού που συντελείται χρόνια τώρα. Οι νεκροί ξεπέρασαν τους χίλιους, ανάμεσά τους οι περισσότεροι ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά, ενώ οι εικόνες της φρίκης ξεπερνούν κάθε προηγούμενη θηριωδία που ξεπερνά σε βιαιότητα και αυτά ακόμα τα εγκλήματα πολέμου… Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 1.060 Παλαιστίνιοι, οι περισσότεροι άμαχοι, έχουν σκοτωθεί και 42 στρατιώτες και τρεις πολίτες από την πλευρά του Ισραήλ. Βρέφη και παιδάκια εξοντώνονται και ολόκληρες οικογένειες ξεκληρίζονται.Η υποκρισία του “πολιτισμένου κόσμου” περισσεύει: Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, αλλά και κάποιες αραβικές κυβερνήσεις κάνουν επίκληση του απαράδεκτου προσχήματος περί “ασφάλειας του ισραηλινού κράτους”, που εκδηλώνεται για πολλοστή φορά, με το απαράδεκτο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της 17/7/2014. Την ίδια στιγμή η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι κυβερνήσεις των κρατών – μελών της συνεχίζουν την αναβάθμιση των σχέσεών τους με το Ισραήλ, σε πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο.Αυτοί όλοι που κρατούν ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη είναι στη συνείδηση των εργαζομένων συνένοχοι για τα εγκλήματα που σήμερα συντελούνται γιατί εξισώνουν το θύτη με το θύμα, εξισώνουν κατακτητές και κατακτημένους, εξισώνουν την πάνοπλα εξοπλισμένη ισραηλινή στρατιωτική μηχανή με το παιδί με τη σφεντόνα και τον απελπισμένο Παλαιστίνιο μαχητή, ζητούν “ψυχραιμία” και από τις δυο πλευρές ή φθάνουν να δικαιολογούν τη νέα εγκληματική ισραηλινή επιθετικότητα χωρίς να παίρνουν απολύτως κανένα μέτρο για να σταματήσουν τη γενοκτονία και τους συνεχιζόμενους εποικισμούς, την καταπάτηση κάθε αυτονομίας της Δυτικής Οχθης και της Λωρίδας της Γάζας (αυτονομία που οι ίδιοι οι Ισραηλινοί συναποφάσισαν και συνυπέγραψαν με την Παλαιστινιακή Αρχή). Δεν είναι άμοιρη των ευθυνών για αυτό το έγκλημα η ελληνική κυβέρνηση, που προωθεί τις οικονομικές και στρατιωτικές συμφωνίες με το Ισραήλ και έχει προχωρήσει σε κοινά στρατιωτικά γυμνάσια.Καλούμε τους καλλιτέχνες και τον ελληνικό λαό να συνεχίσει να δείχνει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό, καταδικάζοντας ανεπιφύλακτα την ισραηλινή επιθετικότητα και τα σχέδια για την ευρύτερη περιοχή.Ζητούμε:

  • Να σταματήσουν άμεσα οι συνεχιζόμενες αεροπορικές επιδρομές ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης και να αποτραπούν χερσαίες επιχειρήσεις. Να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός κατοχής.
  • Την άρση κάθε μορφής αποκλεισμού των Παλαιστινίων στη Δυτική Οχθη και στη Λωρίδα της Γάζας και το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους διαχωρισμού.
  • Να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές.
  • Το σταμάτημα των εποικισμών και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του ’67.
  • Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
  • Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
  • Να ακυρωθεί αμέσως η Συμφωνία Σύνδεσης ΕΕ – Ισραήλ και το λεγόμενο Σχέδιο Δράσης με το Ισραήλ, στα πλαίσια της “Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας”.
  • Να ακυρωθούν αμέσως όλες οι παρεπόμενες συμφωνίες οικονομικές – εμπορικές και στρατιωτικές της ΕΕ και των κρατών -μελών της με το Ισραήλ».

You must be logged in to post a comment Login