Τελευταία

  Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 47χρονος εργάτης του Δήμου Θεσσαλονίκης

  30-07-2014

  Έχασε τη μάχη με τη ζωή τα ξημερώματα ο 47χρονος εργάτης του Δήμου Θεσσαλονίκης που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ μετά από εργατικό ατύχημα.

  Ο Χρήστος Τουντούρης, πατέρας δύο παιδιών, τραυματίστηκε σοβαρά στις 21 Ιούλη, την ώρα που εργαζόταν στο μηχανουργείο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

  Σε ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ), που ανήκει στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, εκφράζει συλληπτήρια στην οικογένεια του άτυχου εργάτη και τονίζει:

  «Από τη Δευτέρα που έγινε το ατύχημα γίνεται προσπάθεια από πλευράς διοίκησης του δήμου να ριχθούν όλες οι ευθύνες στον συνάδελφο. Ο ίδιος ο δήμαρχος στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, στην τοποθέτησή του, προσπάθησε να κάνει το ίδιο. Δεν απάντησε, όμως, ο δήμαρχος και κανείς από τη διοίκηση στα ερωτήματα που τέθηκαν. Γιατί το εργατικό ατύχημα δηλώθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι, μετά από την καταγγελία της ΔΑΣ και τα δημοσιεύματα του Τύπου; Οι πραγματογνώμονες της επιθεώρησης εργασίας έκαναν έρευνα για τις αιτίες του ατυχήματος την Παρασκευή το πρωί, τέσσερις ημέρες μετά τα ατύχημα. Ούτε, βέβαια, απάντησε ο δήμαρχος και η διοίκησή του για τις συνθήκες εργασίας και της υγιεινής και ασφάλειας στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Είχαμε προειδοποιήσει και ενημερώσει για όλα αυτά με δελτίο τύπου στις 13 Ιούλη.

  Δυστυχώς, αποδεικνύεται και πάλι, και αυτή τη φορά με τον πλέον τραγικό τρόπο, με το θάνατο ενός συναδέλφου, ότι η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων είναι κάτι πολύ σοβαρό για να το αφήσουμε στα χέρια της διοίκησης του δήμου. Η ΔΑΣ θα συνεχίσει την προσπάθεια για να επιβάλουν οι εργαζόμενοι όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στον Δήμο Θεσ/νίκης».

  You must be logged in to post a comment Login