Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΣοβαρό εργατικό «ατύχημα» στο μηχανουργείο του Δήμου Θεσσαλονίκης

Σοβαρό εργατικό «ατύχημα» στο μηχανουργείο του Δήμου Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Σοβαρό εργατικό «ατύχημα» στο μηχανουργείο του Δήμου

Σοβαρό εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο μηχανουργείο του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπως καταγγέλλει η παράταξη της ΔΑΣ. Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, ο τεχνίτης που τραυματίστηκε, διακομίστηκε στο νοσοκομείο με ρήξη σπλήνας και βρίσκεται σε καταστολή στην εντατική, μετά από εγχείρηση για την αφαίρεσή της. Η ΔΑΣ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον ίδιο και την οικογένειά του, και σημειώνει:

«Με ανακοίνωση και δελτίο τύπου στις 13/7/2014 ενημερώσαμε τους εργαζόμενους του δήμου και το λαό της πόλης για τις συνθήκες που επικρατούν στις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Καθαριότητας. Καταγγείλαμε τη διοίκηση Μπουτάρη για τη συνειδητή απαξίωση των υπηρεσιών, τις ελλείψεις σε προσωπικό, τα προβλήματα στην προμήθεια μέσων προστασίας και υλικών απαραίτητων για την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της καθαριότητας, και την καταστήσαμε υπεύθυνη για τον πολλαπλασιασμό των ατυχημάτων στις υπηρεσίες.

Αυτή η κατάσταση συνεχίζεται με την εντατικοποίηση της εργασίας και την τρομοκράτηση των εργαζομένων. Άδειες περικόπτονται από τους εργαζόμενους, συνάδελφοι δουλεύουν 15 και 20 μέρες συνεχόμενα χωρίς ανάπαυση, ενώ απολυόμενοι συμβασιούχοι χρησιμοποιούνται ως “εθελοντές”. Οι εργαζόμενοι μαζί με το λαό της πόλης, πρέπει να καταδικάσουν και να αντιταχθούν στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων και σε βάρος της ζωής μας, διεκδικώντας ποιοτικές υπηρεσίες με αποκλειστικά δημόσιο – κοινωνικό χαρακτήρα, και εργαζόμενους με δικαιώματα σε ασφαλείς συνθήκες εργασίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ