Socialize

Socialize

Socials

Reunion 165x265

Στο μικροσκόπιο τώρα το κρησφύγετο Μαζιώτη-Ρούπα

19-07-2014

 

Στο μικροσκόπιο τώρα το κρησφύγετο Μαζιώτη-Ρούπα

Οι αστυνομικοί τα τελευταία 24ωρα «χτένιζαν» την περιοχή γύρω από τον σταθμό ηλεκτρικού του Αμαρουσίου, προκειμένου να εντοπίσουν είτε το σπίτι, είτε το αυτοκίνητο του 42χρονου τρομοκράτη. Τελικά χθες οι συστηματικές έρευνες πόρτα-πόρτα απέδωσαν καρπούς, αφού οι μαρτυρίες και οι πληροφορίες «έδειξαν» την πολυκατοικία της οδού Υψηλάντου 27 ως εκείνη που φιλοξενούσε τα καταζητούμενα στελέχη του «Επαναστατικού Αγώνα».

Πρόκειται για ένα διαμέρισμα στον πέμπτο όροφο του κτιρίου, που βρίσκεται στα σύνορα Αμαρουσίου και Πεύκης. Το σπίτι είχε νοικιάσει πριν από ενάμιση χρόνο η Πόλα Ρούπα, που είχε εμφανιστεί με το παιδί της. Περίοικοι αναφέρουν πως η σύντροφος του Ν. Μαζιώτη είναι εμφανώς αδυνατισμένη και έχει βάψει τα μαλλιά της ξανθά. Στις συζητήσεις της με τους γείτονες η Ρούπα δήλωνε μεταφράστρια, ενώ για τον Μαζιώτη έλεγε πως είναι γραφίστας.

Οι πρώτες μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής αναφέρουν ότι τον έβλεπαν τόσο εκείνον όσο και τη σύντροφό του να κινούνται κανονικά, πολλές φορές με τα πόδια, πηγαίνοντας βόλτα το παιδί. Τελευταία φορά την είδαν πριν από τρεις ημέρες, όταν με το παιδί της έφευγε από την πολυκατοικία με σακίδια πλάτης, χωρίς πάντως να φαίνεται ότι εγκαταλείπει οριστικά το διαμέρισμα. Εκτοτε έχει εξαφανιστεί.

Αστυνομικοί έχουν αποκλείσει την περιοχή γύρω από την πολυκατοικία της οδού Υψηλάντου

Αστυνομικοί έχουν αποκλείσει την περιοχή γύρω από την πολυκατοικία της οδού Υψηλάντου

Οι αστυνομικοί έφτασαν στη συγκεκριμένη πολυκατοικία με τη φωτογραφία του Ν. Μαζιώτη, ρωτώντας τους περίοικους αν τον αναγνωρίζουν. Είχε προηγηθεί έρευνα πόρτα-πόρτα γύρο από τον σταθμό στο Μαρούσι, μετά την επιβεβαίωση ότι ο 42χρονος είχε επιβιβαστεί στον ηλεκτρικό Αμαρουσίου για να φτάσει τελικά στο Μοναστηράκι, όπου εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς. Τελικά τον τρομοκράτη αναγνώρισε ένοικος της πολυκατοικίας ως τον «γείτονα του 5ου ορόφου». Οι αξιωματικοί δοκίμασαν ένα-ένα τα τέσσερα κλειδιά που είχαν βρεθεί στην τσάντα του Ν. Μαζιώτη και ένα από αυτά άνοιξε την πόρτα εισόδου του κτιρίου. Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική, που έσπευσε στο σημείο για να διερευνήσει τα ίχνη του.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια γύρω από το σπίτι, προκειμένου να ελεγχθεί κατ’ αρχάς από τα ΤΕΕΜ σε περίπτωση που είχε «παγιδευτεί» από τους ενοίκους του. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί της Σήμανσης μπήκαν μέσα και ξεκίνησαν τις έρευνες. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, «το σπίτι δεν εμπεριέχει σημαντικά ευρήματα, ωστόσο οτιδήποτε βρεθεί μέσα είναι σημαντικό, όταν μιλάμε για τον υπ’ αριθμόν 1 καταζητούμενο τρομοκράτη της χώρας», όπως δήλωσε στο «Εθνος» πηγή της Κατεχάκη.

Αίσθηση πάντως προκαλεί η πληροφορία ότι πρώην υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ διαμένει στην ακριβώς διπλανή πολυκατοικία από τον Ν. Μαζιώτη. Αν αυτό ευσταθεί, απορίας άξιον είναι πώς ο ίδιος ο αξιωματικός αλλά και η φρουρά του δεν είχαν προσέξει ποτέ τον 42χρονο τρομοκράτη που βρισκόταν κυριολεκτικά κάτω από τη… μύτη τους.

Την ίδια στιγμή, οι έρευνες για τον εντοπισμό της γιάφκας, καθώς και τυχόν άλλων σπιτιών συνεχίζονται, όπως επίσης και η αναζήτηση του αυτοκινήτου, το οποίο δεν αποκλείεται να βρίσκεται σταθμευμένο σε κλειστό πάρκινγκ. Η αναζήτηση γίνεται και στην επαρχία αλλά και στις παρυφές της Αττικής.

You must be logged in to post a comment Login