Τελευταία

  Εκδήλωση για τη γυναίκα με αποσπάσματα από τη «Μάνα» του Μπρεχτ

  06-07-2014

  menemenh_mana_brechtΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Μενεμένη εκδήλωση της ομάδας γυναικών Μενεμένης της ΟΓΕ με τίτλο «Άλλαξε τον κόσμο το ‘χει ανάγκη».

  Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις επιπτώσεις της πολιτικής της ΕΕ στη γυναίκα, ενώ ακολούθησε παράσταση της θεατρικής ομάδας του ΠΑΜΕ, αφιέρωμα στον Μπέρτολτ Μπρεχτ, που περιλάμβανε αποσπάσματα από τη «Μάνα».

  Η Σοφία Χατζηαστερίου, μέλος της ΔΣ της ΟΓΕ, σημείωσε στην ομιλία της: «Οι γυναίκες της ΟΓΕ βάλαμε ένα γερό όπλο στη φαρέτρα μας για να αντιπαλέψουμε οργανωμένα τους εκμεταλλευτές του μόχθου μας. Είναι η συγκρότηση της κοινωνικής συμμαχίας με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ».

  Ο Μπρεχτ αποδεικνύεται επίκαιρος, τόνισε η Σοφία Χατζηαστερίου, υπογραμμίζοντας ότι «σήμερα περισσότερο παρά ποτέ είναι ανάγκη να διδασκόμαστε και μέσα από την τέχνη που διαφωτίζει και δείχνει την αλήθεια, σαν όπλο σε αυτούς που την έχουν ανάγκη. Και το παράδειγμα της “Μάνας” έχει να μας δείξει ποιο δρόμο πρέπει σήμερα να ακολουθήσουν οι μανάδες της δουλειάς τόσο σε καιρούς πολέμου όσο και σε καιρούς ιμπεριαλιστικής ειρήνης». 

  You must be logged in to post a comment Login