Socialize

Socialize

Socials

Reunion 165x265

Παλιά κόλπα από παλιές π…..νες!

30-06-2013

Μια φορά κι έναν καιρό είκοσι περίπου χρόνια πριν, η αντιλαϊκή κυβέρνηση Μητσοτάκη, που κατάφερε να ξεπουλά την δημόσια περιουσία με την ταχύτητα του φωτός, μέχρι που ο σημερινός πρωθυπουργός για «άλλους» λόγους την έστειλε στο «καναβάτσο», έκλεισε τα αζωτούχα λιπάσματα στην Πτολεμαΐδα και απέλυσε τους εργαζόμενους. Το ΠΑΣΟΚ και οι συνδικαλιστές του εξεγέρθηκαν εναντίον της απόφασης!! Ετοπλαεύταν οι χωρέτ, εξέβαν σην πλατεία τη Πτολεμαΐδας και ερχίνεσαν να τσερίζνε τα λώματα τουν!!

Ξεκίνησε ένας μεγάλος αγώνας, με αιτήματα την επαναλειτουργία του εργοστασίου και τον εκσυγχρονισμό του, έτσι ώστε και οι θέσεις εργασίας να μην χαθούν, αλλά και να εξασφαλιστεί φθηνό και καλό λίπασμα για τους αγρότες. Ενώ ο αγώνας των εργαζομένων στα αζωτούχα λιπάσματα, έγινε αγώνας των περισσοτέρων κατοίκων και φορέων της περιοχής και ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης τον αγκάλιαζε, μιαν καλήν εσπέρα, οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ μετέτρεψαν το αίτημα για επαναλειτουργία του εργοστασίου, σε αίτημα για μετάταξη των απολυμένων των αζωτούχων λιπασμάτων στην ΔΕΗ, αποπροσανατολίζοντας εντελώς το λαϊκό κίνημα!

Αγωνιζόμαστε για να εκσυγχρονιστεί το εργοστάσιο έλεγες. Θέλεις να μείνουμε χωρίς δουλειά; απαντούσαν! Μα μέχρι χθες αγωνιζόμασταν για φθηνό και καλό λίπασμα, έλεγες. Θέλεις να πεινάσουν τα παιδάκιαμ; απαντούσαν! Θα λείψουν 1.000 θέσεις εργασίας από την περιοχή έλεγες. Έχει ο Θεός, απαντούσαν! Μ’ αυτά και μ’ αυτά, με τις ευλογίες των ξεπουλημένων συνδικαλιστών, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έβαλε ταφόπλακα στα Αζωτούχα Λιπάσματα, οι απολυμένοι μετατάχθηκαν στην ΔΕΗ, εξασφαλίζοντας εργασία και μάλιστα ως δημόσιοι υπάλληλοι (στερώντας τις θέσεις εργασίας από 1.000 ανέργους) και σήμερα, με βάση εκείνες τις συμπεριφορές και άλλες παρόμοιες, η ΔΕΗ κλείνει, η περιοχή παρακμάζει και τα παιδιά του τόπου «αργοπεθαίνουν» μαζί με τον τόπο.

Οι ίδιοι βρωμεροί και τρομεροί ΠΑΣΟΚΟΝεοδημοκράτες με δόση ΚουβελοΔημοκρατικής Αριστεράς, στην ίδια ακριβώς διατεταγμένη υπηρεσία, στην ΕΡΤ αυτήν τη φορά! Εν μία νυκτί έκλεισαν την ΕΡΤ, δήθεν με μονομερή απόφαση της ΝΔ, στην οποία, ξανά δήθεν, αντιτάχθηκαν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αλλά επειδή το Συμβούλιο της Επικρατείας έβγαλε μια απόφαση που λέει ότι όλα έγιναν σύννομα εκτός από το «μαύρο» στις συχνότητες της ΕΡΤ, προσπαθούν να μας δουλέψουν και να πείσουν τον κόσμο ότι πρέπει να πάει στο σπίτι του, γιατί ο αγώνας τώρα δικαιώθηκε! Μέσα σε μια νύχτα, προσπαθούν να μετατρέψουν, με τρικ της «δεκάρας», το παλλαϊκό αίτημα κατάργησης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, σε αίτημα μετατροπής του μαύρου σε γκρίζο!! «Αμολήθηκαν» και κάποιοι, που μέχρι χθες έκαναν τους επαναστάτες, να υπερασπίσουν την απόφαση του ΣτΕ γιατί, λέειν, αυτοί το ερμηνεύουν ως εντολή επαναλειτουργίας της ΕΡΤ!! Εάν δεν διαβάζουν κάποιο άλλο κείμενο από αυτό που διαβάζουμε εμείς, προφανώς έχουν ανοιχτή γραμμή με τα Αζωτούχα Λιπάσματα!!

Άρχισε αμέσως και η διασπορά ειδήσεων ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι συμβιβαστική! Πού βλέπεται τον συμβιβασμό, ορέ Ρωμιοί, να τον δω και γω;! Στο ότι πετιούνται στο δρόμο 2.700 εργαζόμενοι (γιατί αυτό δεν αλλάζει) και στο ότι θα προσληφθούν στο νέο φορέα 500 κ…..γλύφτες, που θα πατήσουν πάνω στον εργασιακό θάνατο των συναδέλφων τους;! Στο ότι η απόφαση του δικαστηρίου λέει πεντακάθαρα: ΕΡΤ γιοκ;! Που κοντά είναι ο συμβιβασμός;! Στο ότι αντί για μαύρο, θα υπάρχει ένας γκρίζος νέος φορέας με ρ…….ους σε διατεταγμένη υπηρεσία να κατηγορούν, τους υπαλλήλους της Δημόσιας Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, αλλά και όποιον αντιστέκεται;! Με ρ……νους που θα λένε ότι είναι λογικό να μην έχουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αφού το κράτος δεν έχει;! Με ρ……ους που θα χειροκροτούν τις κατασχέσεις της πρώτης κατοικίας;! Με ρ……νους που θα χρεώνουν αυτά που τα αφεντικά τους έφτιαξαν τόσα χρόνια, στις πλάτες του εργαζόμενου λαού;! Αυτός είναι συμβιβασμός;!

Όσοι παρασυρμένοι αναπαράγετε τέτοιες απόψεις, αλλάξτε ρότα γιατί στους δρόμους θα κριθεί το δίκιο. Στους δρόμους θα πνιγεί ο σατράπης. Το αν θα επιβιώσει αυτός ο έρμος ο Λαός θα κριθεί από την ευελιξία του να μην πέσει στην νέα παγίδα που του έστησαν. Θα εξαρτηθεί από το πόσο μαζικά θα βγει στους δρόμους και από το πόσο αποφασιστικά και γρήγορα θα οικοδομήσει τη Λαϊκή Συμμαχία. Η ανάλυση των αποφάσεων των αστικών δικαστηρίων είναι χαμένος χρόνος και αποπροσανατολισμός.

You must be logged in to post a comment Login