Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΦωτιά σε αίθουσα kibo του 25ου Δημοτικού Ευόσμου

Φωτιά σε αίθουσα kibo του 25ου Δημοτικού Ευόσμου

Σε kibo έχουν καταδικαστεί να κάνουν μάθημα τα παιδιά από το κράτος και τις δημοτικές αρχές

Φωτιά, κατά πάσα πιθανότητα από βραχυκύκλωμα, κατέστρεψε μερικώς ένα από τα 2 kibo που χρησιμοποιούνται σαν αίθουσες, σε Δημοτικό Σχολείο του Ευόσμου. Με την επέμβαση δύο πυροσβεστικών οχημάτων η φωτιά κατασβήστηκε πριν επεκταθεί και στις υπόλοιπες αίθουσες του σχολείου. Η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά την λήξη των μαθημάτων στις 14.00 μ.μ. Το ευτύχημα είναι πως κανένας μαθητής δεν κινδύνευσε.

Το γεγονός συνέβη στο 25ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου που βρίσκεται άνωθεν της περιφερειακής οδού . Το συγκεκριμένο σχολείο μόνο ως σχολείο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αφού συνολικά διαθέτει 8 αίθουσες από τις οποίες οι δύο είναι kibo (διαστάσεων περίπου 3.00μx6.00μ το καθένα ) ενώ οι άλλες 6 αίθουσες είναι προκατασκευασμένες και ακατάλληλες για την λειτουργία μίας μαθητικής τάξης.

Το σχολείο δεν διαθέτει πιστοποιητικό πυροπροστασίας όπως σχεδόν και το σύνολο των σχολείων του Δήμου ούτε και άδεια καταλληλότητας.

Ο Σύλλογος Γονέων του Σχολείου καθώς και κάτοικοι της περιοχής εδώ και καιρό έχουν επισημάνει την ακαταλληλότητα του Σχολείου και ζητάν την κατασκευή ενός νέου σχολικού κτιρίου που να φιλοξενήσει τους μικρούς μαθητές.

Παρά τις συνεχείς υποσχέσεις των αρμοδίων δεν κατασκευάζονται νέα σχολεία στο Δήμο Κορδελιού-Εύοσμου όπου το πρόβλημα της σχολικής στέγης είναι ιδιαίτερα έντονο. Κάθε χρόνο οι αρμόδιοι χωρίς ντροπή εξαγγέλλουν την κατασκευή των ιδιων ακριβώς νέων σχολικών μονάδων, αυτές όμως δεν κατασκευάζονται. Οι γονείς με την απειλή της διπλοβάρδιας αποδέχονται κάθε πρόχειρη λύση με αίθουσες σε υπόγεια, kibo, με γυψοσανίδες κλπ.

Ερωτηματικά προκαλούνται τι έχουν γίνει τα χρήματα που εισέπραξε ο Δήμος Κορδελιού-Εύοσμου για την συντήρηση και την λειτουργία των σχολείων του Δήμου. Ο Δήμος φέρεται να έχει λάβει τους από το κράτος τους τελευταίους μήνες 211.320€ για την επισκευή των Σχολείων, 600.000€ για τις λειτουργικές δαπάνες των Σχολείων και 392.967,06€ για την θέρμανση των σχολείων. Επίσης έχει λάβει από ένα ειδικό τέλος στο λογαριασμό της ΔΕΗ των δημοτών για την συντήρηση των σχολείων περίπου 150.000€. Άγνωστη είναι ακόμα η ποσότητα πετρελαίου που έχουν αποστείλει ο μέγας χορηγός του Δήμου τα ΕΛΠΕ για την κάλυψη των αναγκών σε θέρμανση των σχολείων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ