Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΕπείγουσα και επιτακτική ανάγκη τα Έργα Αντιπλημυρικής Προστασίας

Επείγουσα και επιτακτική ανάγκη τα Έργα Αντιπλημυρικής Προστασίας

«Ποτάμια» έγιναν και πάλι μέσα σε τρεις μέρες  οι δρόμοι στον Εύοσμο εξ αιτίας των ραγδαίων βροχοπτώσεων οι οποίες προκάλεσαν πολλά προβλήματα στην περιοχή, αναστάτωση στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, το νερό σε πολλά σημεία έφθασε μέχρι το πεζοδρόμιο θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των πεζών αυξάνοντας την επικινδυνότητα διέλευσης και πρόσβασής τους, δρόμοι υπέστησαν καθιζήσεις, κράσπεδα παρασύρθηκαν και η ορμή των υδάτων σε συνδυασμό με τον τεράστιο όγκο νερού κατέληξε και κατέκλυσε για άλλη μια φορά την πλατεία Ευόσμου μετατρέποντας την σε «λίμνη».

«Λίγες μέρες μετά την πυρκαγιά στην περιοχή άνωθεν του περιφερειακού, οι έντονες  βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών  δεν έπνιξαν αλλά ανέδειξαν ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα του Δήμου μας. Ένα – ένα τα μεγάλα, άλυτα και διαχρονικά προβλήματα του Δήμου μας ζητούν λύση με την μορφή του κατεπείγοντος. Η παντελής απουσία έργων αντιπλημυρικής προστασίας στην περιοχή σε συνδυασμό με την κατασκευή ενός μεγάλου αγωγού ομβρίων υδάτων είναι πλέον και επείγουσα και επιτακτική ανάγκη για την θωράκιση όχι μόνο του Δήμου μας αλλά ακόμη και της ευρύτερης – όμορης περιοχής γιατί τα καιρικά φαινόμενα δεν γνωρίζου από όρια Δήμων. Εμείς πάντως ως δημοτική αρχή δεν θα επιρρίψουμε ευθύνες  ούτε αυτήν τη φορά τις προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου, αντίθετα θα ζητήσουμε για δεύτερη φορά «συγνώμη» από τους δημότες μας που δεν μπορέσαμε μέσα σε 9 μήνες να λύσουμε και αυτό το πρόβλημα. Τρέχουμε, προσπαθούμε και αγωνιούμε όπως εκείνοι. Υπομονή σε λίγο καιρό τα πρώτα αποτελέσματα των ενεργειών μας θα φανούν» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός, τονίζοντας ότι σημαντικός παράγοντας καθυστέρησης είναι η δαιδαλώδης γραφειοκρατία του Ελληνικού δημοσίου

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Νέστωρα Λαφαζανίδη, η αγανάκτηση του κόσμου είναι απόλυτα δικαιολογημένη όπως κι αν αυτή εκφράστηκε – κι εμείς μαζί τους- αυτή τη φορά όμως αιτία των πλημυρικών φαινομένων δεν ήταν όπως πάντα τα βουλωμένα φρεάτια υδροσυλλογής, διότι τα φρεάτια του Δήμου μας, ήταν καθαρά και παρά τα φερτά υλικά που εισχώρησαν σ αυτά, λειτούργησαν. Δυστυχώς όμως η αλήθεια είναι ότι δεν επαρκούν πλέον για να σηκώσουν τον όγκο των ομβρίων υδάτων των έντονων καιρικών φαινομένων και των ραγδαίων βροχοπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

«Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε την Διοίκηση του Δήμου και διαπιστώσαμε ότι τα φρεάτια του Δήμου μας είχαν να καθαρισθούν από τον Μάρτιο του 2019. Ιεραρχήσαμε τις προτεραιότητες και με υψηλό αίσθημα ευθύνης εν όψει του επικείμενου χειμώνα, επαναλειτουργήσαμε το τμήμα, επαναφέραμε τον υπάλληλο στην θέση του και  με σωστό προγραμματισμό και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα καθαρίσαμε 921 φρεάτια του Δήμου μας και κυρίως αυτά τα οποία βρίσκονται σε περιοχές που παρουσιάζεται πιο έντονη η συγκέντρωση ομβρίων υδάτων. Παράλληλα όμως καταφέραμε μέχρι σήμερα να διπλοκαθαριστούν και τα φρεάτια των κεντρικών δρόμων σε όλο τον Δήμο. Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας φάνηκε όταν με την λήξη των δύο προσφάτων  έντονων  βροχοπτώσεων  δεν παρατηρήθηκε ούτε ένα σημείο που να λίμνασαν νερά εξ αιτίας βουλωμένου φρεατίου. Αυτό όμως που διαπιστώσαμε με τον Δήμαρχο μας κ. Κλεάνθη Μανδαλιανό είναι η άμεση ανάγκη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, έργα τα οποία θα έπρεπε να είχαν προβλεφτεί εδώ και πολλά χρόνια, πριν ξεκινήσει η ραγδαία ανοικοδόμηση της  περιοχής. Με εντολή του Δημάρχου μας ξεκινάμε ως αρμόδια Αντιδημαρχία  τις επαφές με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και με τους όμορους δήμους καθώς και την εκπόνηση μελετών ώστε να λύσουμε και αυτό το πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους Δημότες και υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής στο Δήμο μας» δήλωσε ο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Νέστωρα Λαφαζανίδη.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ