Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΛύση στο πρόβλημα της δυσοσμίας εδώ και τώρα

Λύση στο πρόβλημα της δυσοσμίας εδώ και τώρα

Οι συγκεντρωμένοι χθες στο θεατράκι του πεζόδρομου του Κορδελιού, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, απαίτησαν να δοθεί λύση εδώ και τώρα στο πρόβλημα της δυσοσμίας, που μαστίζει για πάνω από μια δεκαετία τους κατοίκους της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Σύλλογοι και φορείς που παρέστησαν στη συγκέντρωση κατήγγειλαν ότι αντί να παίρνονται μέτρα ώστε να μειωθεί η δυσοσμία στην περιοχή από τα ΕΛΠΕ ετοιμάζεται νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με χρήση φυσικού αερίου από την «Elpedison» και ταυτόχρονα μεθοδεύεται η αδειοδότηση καύσης απορριμμάτων στην «ΤΙΤΑΝ», επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο την ατμόσφαιρα της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Στη συγκέντρωση μίλησαν η Ειρήνη Σεϊτανίδου, εκ μέρους του Συλλόγου Γυναικών Ευόσμου, η Γιώτα Βαρυτιμιάδου, εκ μέρους του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή», ο Λεωνίδας Ναθαναηλίδης, εκ μέρους της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, και ο Γιώργος Τσαγγάρης, γραμματέας του Συλλόγου ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης τα μέλη της οικολογικής οργάνωσης «η Αναπνοή είναι Δικαίωμα» φύτεψαν συμβολικά ένα δέντρο.

Στη συγκέντρωση παρέστησαν οι αντιδήμαρχοι Κορδελιού Ευόσμου Νέστορας Λαφαζανίδης και Χρήστος Δεμερτζής, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού, Πέτρος Μεσθανέας και οι δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης Κορωνίδου Αλεξάνδρα και Σταυρίδης Γιώργος. Από την παράταξη Καμαρινού παρών ήταν ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Αντίνου. Από την παράταξη Σούλα παρών ήταν ο τοπικός σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού Κώστας Τερζόπουλος. Από τη Λαϊκή Συσπείρωση παρόντες ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι Θανάσης Κοκονάς και Μαρία Ξενίδου και η τοπική σύμβουλος Ευόσμου Σοφία Αβραμίδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ