Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΤο μήνυμα της παράταξης του Γιάννη Καμαρινού για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Το μήνυμα της παράταξης του Γιάννη Καμαρινού για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Το παρακάτω μήνυμα στέλνει, μέσω ανάρτησης στο facebook, η παράταξη του Γιάννη Καμαρινού για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος:

«Ο μεγάλος Γάλλος ωκεανογράφος & εξερευνητής Jacques-Yves Cousteau (Ζακ Υβ Κουστώ) πριν από πολλά χρόνια είχε πει την περίφημη φράση “Σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας, ο άνθρωπος έπρεπε να παλεύει με τη φύση για να επιβιώσει. Σε αυτόν τον αιώνα, έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι για να επιβιώσει, πρέπει να την προστατέψει”.

Σήμερα και κάθε μέρα που περνά, προβάλλει πιο έντονη κι επιτακτική από τον καθένα μας ξεχωριστά και όλους μαζί σαν κοινωνία, η ανάγκη για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η αλματώδης πρόοδος της τεχνολογίας σε όλες σχεδόν τις πτυχές του ανθρωπίνου βίου, οι βιομηχανοποιημένες ζώνες που δεν τηρούν όλους τους περιβαλλοντικούς όρους, η ρύπανση της ατμόσφαιρας, η συσσώρευση πληθυσμού στα ήδη μεγάλα αστικά κέντρα, η υπεράντληση υδάτων, η ύπαρξη ανεξέλεγκτων χωματερών με κίνδυνο την υγεία μας και πολλές άλλες μορφές περιβαλλοντικής βίας, οδηγούν στην αναγκαστική αναζήτηση προστασίας και διεξοδικών λύσεων.

Προβλήματα σχεδόν ανάλογα ή προβλήματα σε άλλες μορφές, αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια η ιστορική περιοχή του δήμου μας Κορδελιού-Ευόσμου.

Προβλήματα που δυστυχώς οι προηγούμενες διοικήσεις δεν μπόρεσαν να τα λύσουν. Είτε γιατί δεν κατανόησαν την αντίληψη ότι με τη συμπεριφορά τους απέναντι στο περιβάλλον, απέναντι στη φύση, προδιαγράφουν ζοφερό το μέλλον των κατοίκων του δήμου μας, είτε γιατί δεν φρόντισαν να ενημερώνουν τους πολίτες και να τους εκπαιδεύουν στην οικολογική αλληλοεξάρτηση αντί να τους κρατάνε σε μία κατάσταση τρομακτικής άγνοιας, για δικά τους μικροπολιτικά ή παραταξιακά συμφέροντα.

Η παράταξη μας “Ξεκινάμε από την Αρχή”, πλαισιωμένη από ανθρώπους επιστήμονες και πολίτες με οικολογικές ευαισθησίες, έχει απόλυτη γνώση όλων των περιβαλλοντικών θεμάτων του δήμου μας και όταν κληθεί θα καταθέσει όλες τις προτάσεις και τις λύσεις για αυτά.

Δεσμεύεται όμως σε όλους τους πολίτες του Κορδελιού-Ευόσμου, σεβόμενη πάντα τους νόμους και την δημοκρατία, ότι θα διαφυλάξει το δικαίωμα που ψηφίστηκε στην σύμβαση του Άαρχους το 1998 ότι …”κάθε άτομο έχει το δικαίωμα να ζει σε περιβάλλον κατάλληλο για την υγεία και την ευημερία του καθώς και το καθήκον, τόσο μεμονωμένα, όσο και σε συνεργασία με άλλους, να προστατεύει και να βελτιώνει το περιβάλλον για να ωφελούνται οι παρούσες και μέλλουσες γενεές..”

Το Περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας! Είμαστε όλοι εμείς! Πρέπει να το προστατέψουμε, το αξίζει!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ