Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Να πει ο Καϊτετζίδης ονόματα αυτών των οποίων σβήστηκαν κλήσεις ή να...

«Να πει ο Καϊτετζίδης ονόματα αυτών των οποίων σβήστηκαν κλήσεις ή να ζητήσει συγνώμη για τη λάσπη»

Έκπληκτος δήλωσε στην «Αγκίδα» ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Κορδελιού Ευόσμου, Κώστας Σωτηράκης, για τα όσα περί αποσχίσεως του Ελευθερίου Κορδελιού από το δήμο Κορδελιού Ευόσμου είπε ο Στάθης Καϊτετζίδης τη Δευτέρα σε συνέντευξή του στον «flash 99,4».

«Δεν μπορώ να καταλάβω πού αποσκοπούν οι ενέργειες του κυρίου Καϊτετζίδη, δέκα χρόνια μετά την ενοποίηση των δύο πρώην δήμων Ευόσμου και Ελευθερίου Κορδελιού και ενώ υπάρχει αρμονική συμβίωση στο δήμο χωρίς τοπικιστικές διαμάχες. Η κουβέντα που ανοίγει χωρίς απολύτως κανέναν λόγο ο κύριος Καϊτετζίδης είναι πολύ επικίνδυνη και με αυτήν ακυρώνει και “πολιτικά του παιδιά” τα οποία προσπάθησαν τα τελευταία δέκα χρόνια για το καλό του ενιαίου δήμου. Με τα όσα είπε ο κύριος Καϊτετζίδης δεν δημιουργεί πρόβλημα στη διοίκηση του δήμου. Δημιουργεί πρόβλημα στην κοινωνία του δήμου και σε νέους δημοτικούς συμβούλους προερχόμενους από το Ελευθέριο Κορδελιό ή από τον Εύοσμο ανακατεύοντας τα ονόματά τους σε μια πολύ επικίνδυνη κουβέντα», είπε ο Κώστας Σωτηράκης, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι οι κουβέντες περί Ευοσμοκεντρισμού είναι εντελώς αβάσιμες αφού αυτή η διοίκηση σε καίριες διοικητικές θέσεις έχει στελέχη τα οποία προέρχονται από το Ελευθέριο Κορδελιό.

«Άλλωστε μόνο ως αστείο μπορεί να ακουστεί ότι μια διοίκηση της οποίας μία βασική συνιστώσα είναι η παράταξη του Στάθη Λαφαζανίδη, του επί τρεις τετραετίες δημάρχου Ελευθερίου Κορδελιού, μπορεί να είναι Ευοσμοκεντρική», τόνισε ο Κώστας Σωτηράκης και συνέχισε αναφερόμενος στα προγραμματισμένα έργα της διοίκησης τα οποία είναι ισομερώς κατανεμημένα στις δυο Δημοτικές Ενότητες. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα δοθούν δύο εκατομμύρια ευρώ για τις αναπλάσεις τριών πάρκων, από τα οποία δύο θα είναι στον Εύοσμο και ένα θα είναι το πάρκο Σμύρνης στο Ελευθέριο Κορδελιό. Ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών αναφέρθηκε επίσης στις αποκαταστάσεις οδών, αλλά και στην αλλαγή λαμπτήρων φωτισμού που ξεκίνησαν πρώτα από το Ελευθέριο Κορδελιό και συνέχισε λέγοντας τα εξής:

«Αυτά που λέει ο κύριος Καϊτετζίδης δεν τα έχω ακούσει από κανέναν. Δεν άκουσα μέχρι τώρα ούτε από Ευοσμίτες, ούτε από Κορδελιώτες να λένε ότι κάναμε κάτι στη μία Δημοτική Ενότητα και δεν το κάναμε στην άλλη. Τα δύο πρώτα χρόνια της ενοποίησης των δύο δήμων υπήρξαν κάποια προβλήματα αλλά ξεπεράστηκαν. Άλλωστε τέτοια προβλήματα υπήρξαν σε όλους τους Καλλικρατικούς δήμους. Αυτήν τη στιγμή μαθητές από την περιοχή του Ευόσμου πηγαίνουν σε σχολεία του Κορδελιού και αντίστροφα. Οι αντιλήψεις του κυρίου Καϊτετζίδη είναι ακραίες και δεν βοηθάνε καθόλου τον κόσμο. Η συνένωση των δύο δήμων ολοκληρώθηκε πάρα πολύ καλά, ενώ οι μέχρι τώρα διοικήσεις, Λαφαζανίδη και Σούλα, είχαν στελέχη πρώτης γραμμής και από τους δυο πρώην δήμους. Ποτέ μα ποτέ μέχρι τώρα δεν ακούστηκαν τέτοιες κουβέντες και τέτοιου είδους παράπονα σαν κι αυτά που εκφράζει ο κύριος Καϊτετζίδης.

Ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Κορδελιού Ευόσμου στη συνέχεια κάλεσε τον κύριο Στάθη Καϊτετζίδη, πρώην δήμαρχο Ελευθερίου Κορδελιού και νυν δημοτικό σύμβουλο με την παράταξη του κυρίου Ζυγά, να παραιτηθεί από το δημοτικό συμβούλιο και να θέσει ξανά υποψηφιότητα όταν αποσχιστεί το Ελευθέριο Κορδελιό γιατί κατά τη συνέντευξή του στον «flash 99,4» είπε εκτός των άλλων ότι «ο μόνος στόχος μου (θέτοντας υποψηφιότητα μετά από είκοσι χρόνια για το δημοτικό συμβούλιο) ήτανε να υπερασπίσω τα δικαιώματα της περιοχής του Ελευθερίου Κορδελιού έναντι μιας αδηφάγου αντίληψης που διακατέχεται το δημοτικό συμβούλιο της περιοχής του Ευόσμου».

«Δεν ξέρω», πρόσθεσε ο κύριος Σωτηράκης, «τι κλίμα θέλει να δημιουργήσει, αν είναι αυτά δικές του καθαρά σκέψεις ή εκπορεύονται από κάπου αλλού, γιατί αυτά που είπε δεν είναι απλά άστοχα. Είναι επικίνδυνα. Πολύ επικίνδυνα. Αυτή η κουβέντα προκαλεί σίγουρα επιφυλακτικότητα σε δημοτικούς συμβούλους προερχόμενους από το Ελευθέριο Κορδελιό και παρακαλώ πολύ τον κύριο Αντίνου και την κυρία Πασχαλίδου, που και αξιόλογοι συνάδελφοι είναι και δεν είπαν ποτέ τέτοια πράγματα στο δημοτικό συμβούλιο, να πούνε τη γνώμη τους για όλα αυτά προκειμένου να αποτραπεί μια μεγάλη ζημιά που μπορεί να γίνει στη συνοχή της κοινωνίας του δήμου μας.

Ο κύριος Σωτηράκης κατόπιν κάλεσε τον κύριο Ζυγά, με την παράταξη του οποίου είναι εκλεγμένος ο κύριος Καϊτετζίδης, να πάρει θέση για όσα είπε ο κύριος Καϊτετζίδης και συγκεκριμένα να απαντήσει αν το δημοτικό συμβούλιο παίρνει αποφάσεις οι οποίες ευνοούν τον Εύοσμο και αδιαφορούν για το Ελευθέριο Κορδελιό και να απαντήσει όχι μόνο γι’ αυτό το δημοτικό συμβούλιο αλλά και για τα προηγούμενα δημοτικά συμβούλια του ενιαίου δήμου, αφού ο κύριος Καϊτετζίδης λέει ότι εδώ και δέκα χρόνια που υπάρχει ο ενιαίος δήμος παραγκωνίζεται το Ελευθέριο Κορδελιό.

«Και η διοίκηση του κυρίου Σούλα και η διοίκηση του κυρίου Λαφαζανίδη πάλεψαν, όπως κάνουμε τώρα κι εμείς, για να αλλάξουν το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Κορδελιού απέναντι στα ΕΛΠΕ και στους κύκλους της Συνθήκης Seveso. Πώς δεν ενδιαφέρονται τα δημοτικά συμβούλια του ενιαίου δήμου για το Ελευθέριο Κορδελιό;» αναρωτήθηκε ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών.

Έπειτα ο Κώστας Σωτηράκης αναφέρθηκε στην τοπικιστική χροιά που έδωσε ο κύριος Καϊτετζίδης στο μποτιλιάρισμα της Ανδρέα Παπανδρέου στο Κορδελιό και είπε ότι «όπως απάντησα και στο δημοτικό συμβούλιο στον κύριο Καϊτετζίδη, έχουν γίνει πέντε επιχειρήσεις της δημοτικής αστυνομίας μαζί με την τροχαία. Κόψαμε 88 κλήσεις σε μια επιχείρηση περίπου μίας ώρας, που τόσες κλήσεις δεν κόβονται ούτε στην οδό Τσιμισκή μέσα σε μία μέρα και μόλις τελείωσε η επιχείρηση ξαναγέμισε ο δρόμος. Αυτό έγινε και τις πέντε φορές και ας με διαψεύσει κάποιος. Σίγουρα δεν πήγαν τα αυτοκίνητά τους οι Ευοσμίτες στην Ανδρέα Παπανδρέου για να την μποτιλιάρουν. Τέλος πάντων οι επιχειρήσεις από πλευράς της Δημοτικής Αστυνομίας έγιναν και μάλιστα με τη μικρή δύναμη των 14 ανθρώπων που την απαρτίζουν. Δεν γίνεται να έχει την απαίτηση ο κύριος Καϊτετζίδης οι Δημοτικοί Αστυνομικοί να είναι όλη την ημέρα στην Ανδρέα Παπανδρέου. Υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι στο δήμο και με μεγαλύτερη μάλιστα κίνηση. Ο ειδικός σύμβουλος που προσέλαβε ο δήμος με την ειδικότητα του συγκοινωνιολόγου ήδη δουλεύει τη συγκοινωνιακή μελέτη της Ανδρέα Παπανδρέου». Ο Κώστας Σωτηράκης χαριτολογώντας πρόσθεσε ότι εξαιτίας του «Ευοσμοκεντρισμού» της διοίκησης του δήμου η πρώτη συγκοινωνιακή μελέτη γίνεται για δρόμο του Κορδελιού.

Για το ζήτημα των κλήσεων που γράφονται και σβήνονται, σύμφωνα με τον κύριο Καϊτετζίδη, ο κύριος Σωτηράκης, ως πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας, απάντησε ότι είναι φθηνή πολιτική λάσπη που πετιέται σε ανθρώπους που δεν είναι εκλεγμένοι αλλά είναι οι γονείς του δημάρχου και του αντιδημάρχου.

«Είναι απαράδεκτο να εκτοξεύονται τέτοιες ατεκμηρίωτες κατηγορίες εναντίον οποιουδήποτε ανθρώπου, πολύ περισσότερο εναντίον του Στάθη Λαφαζανίδη που διετέλεσε τρεις τετραετίες δήμαρχος Ελευθερίου Κορδελιού και μία τετραετία δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου. Καλώ τον κύριο Καϊτετζίδη να έρθει και να μου κατονομάσει αυτούς των οποίων οι κλήσεις σβήστηκαν με παρέμβαση. Εμείς ελεγχόμαστε από την εισαγγελία για το σβήσιμο των κλήσεων και την επιστροφή των πινακίδων κυκλοφορίας. Δεν μπορεί να ακούγονται τέτοια πράγματα χωρίς αποδείξεις. Να έρθει ο κύριος Καϊτετζίδης, να υποδείξει τις κλήσεις που σβήστηκαν και τις πινακίδες που επιστράφηκαν με παρέμβαση και να πάμε οι δυο μαζί στον εισαγγελέα. Κλήσεις βάσει του νόμου μπορεί να σβήσει μόνο επιτροπή της Δημοτικής Αστυνομίας στην οποία υπάρχουν μόνο Δημοτικοί Αστυνομικοί. Όταν γίνει έφεση, αυτή εξετάζεται από τη συγκεκριμένη επιτροπή κι όχι από τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Αστυνομίας ή τον Δήμαρχο όπως ίσχυε παλιά. Γιατί δεν ήρθε να μου καταγγείλει αυτά που λέει ο κύριος Καϊτετζίδης; Πρώτη φορά ακούω τέτοια πράγματα. Δυστυχώς ο κύριος Καϊτετζίδης αφήνει μια σκιά από την οποία μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα σε υπαλλήλους του δήμου, σε δημοτικούς αστυνομικούς, όπως δημιουργήθηκαν προβλήματα τα τελευταία χρόνια με άλλες καταγγελίες σε βάρος άλλων υπαλλήλων του δήμου. Φτάνει πια αυτή η ιστορία των αβάσιμων καταγγελιών που ταλαιπώρησαν τα τελευταία χρόνια υπαλλήλους και αιρετούς. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η ιστορία που ο καθένας βγαίνει και λέει ότι του έρθει στο μυαλό χωρίς καμία απόδειξη. Δεν γίνεται πολιτική με τέτοιες αυθαίρετες κουβέντες. Πραγματικά οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας είναι έξαλλοι. Η παράταξη του κυρίου Καϊτετζίδη, ο κύριος Ζυγάς ως επικεφαλής, οφείλουν είτε να κάνουν τεκμηριωμένη καταγγελία είτε να ζητήσουν συγνώμη από τους ανθρώπους που δέχτηκαν τη λάσπη και προπαντός από τους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας.

Ο κύριος Σωτηράκης ολοκλήρωσε την κουβέντα τονίζοντας ότι «δεν ήρθε ποτέ στο γραφείο μου ο κύριος Καϊτετζίδης να καταγγείλει ότι λαμβάνει χώρα μια τόσο σοβαρή υπόθεση στην υπηρεσία που προΐσταμαι και ξαφνικά βγήκε και είπε τέτοια πράγματα σε ραδιοφωνικό σταθμό» και απαιτώντας για μία ακόμη φορά από τον κύριο Καϊτετζίδη και την παράταξή του είτε στοιχεία, είτε συγνώμη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ