Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Παρακάμπτεται το Δημοτικό Συμβούλιο για ένα τόσο κρίσιμο θέμα που σχετίζεται με...

«Παρακάμπτεται το Δημοτικό Συμβούλιο για ένα τόσο κρίσιμο θέμα που σχετίζεται με τα ΕΛΠΕ τη στιγμή που αιωρείται η δυσοσμία…»

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε χθες η Συμμαχία Πολιτών Κορδελιού Ευόσμου για την χορηγία από τα ΕΛΠΕ προς τον δήμο που τελικά δεν συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής:

«Για την εισήγηση της διοίκησης του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου στην Οικονομική Επιτροπή για αποδοχή δωρεάς-χορηγίας από τα ΕΛΠΕ.
28-4-2020
Ενώ υπάρχει απόφαση (ομόφωνη) του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορδελιού κατά της αποδοχής χορηγιών από τα ΕΛΠΕ, η διοίκηση του Δήμου αύριο Τετάρτη 29-4-2020 στην οικονομική Επιτροπή εισηγείται αποδοχή δωρεάς από τα ΕΛΠΕ (ηλεκτροκίνητο(!) αυτοκινητάκι).

Τα ερωτηματικά είναι πολλά. Παρακάμπτεται το Δημοτικό Συμβούλιο για ένα τόσο κρίσιμο θέμα που σχετίζεται με τα ΕΛΠΕ τη στιγμή που αιωρείται η δυσοσμία καθώς και δεν έχουμε δει καμιά βελτίωση στο συγκεκριμένο θέμα.

Θα επιλέξει η διοίκηση του κ. Μανδαλιανού να συνταχθεί και να αξιοποιεί τη νομοθεσία της κυβέρνησης που απαξιώνει τα δημοτικά συμβούλια, τη στιγμή μάλιστα που το συγκεκριμένο θέμα είναι θέμα πολιτικής στάσης του Δήμου και όχι οικονομικής διαχείρισης;

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα το πράξουν και εκ παραδρομής μπήκε στο κείμενο επί λέξει: “εισηγούμαστε τη λήψη απόφασης για την
α) αποδοχή δωρεάς ενός ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου μαζί με την διάθεση και εγκατάσταση ενός σταθμού ηλεκτρικής φόρτισης οχημάτων από την εταιρεία ELPEDISON ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και
β) την εξουσιοδότηση στον Δήμαρχο για να υπογράψει το ιδιωτικό συμφωνητικό”
και όχι “…αποδοχή ή μη της δωρεάς….”

Πάντως η μη αξιοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου ενάντια στις χορηγίες από τα ΕΛΠΕ ώστε με βάση αυτή να απορριφθεί η αποδοχή της χορηγίας μας κάνει να ανησυχούμε.

Το να επιλέγονται οι χορηγίες από τους δήμους ως μέσο για την εξυπηρέτηση αναγκών που ο ίδιος μαζί με την κεντρική κυβέρνηση έπρεπε να ικανοποιούν τίποτα ελπιδοφόρο δεν μπορεί να φέρει για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η υιοθέτηση αυτής της πολιτικής αφήνει τελείως ανοιχτό το ενδεχόμενο οι χορηγίες να συνοδεύονται και από πολιτική στάση απέναντι στους χορηγούς και οι δήμοι τελικά αντί να διεκδικούν την αναγκαία χρηματοδότηση από την κεντρική κυβέρνηση να τρέχουν προς ανεύρεση χορηγών…»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ