Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΠρέπει να βοηθήσουν οι πολίτες για να μείνει ανοιχτή η περιπατητική ζώνη...

Πρέπει να βοηθήσουν οι πολίτες για να μείνει ανοιχτή η περιπατητική ζώνη της Τρίτση

Δύο άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας και δύο Δημοτικοί Αστυνομικοί ανέλαβαν την Παρασκευή το απόγευμα να υποδείξουν στους αθλουμένους στην περιπατητική ζώνη της Τρίτση την οδηγία του δήμου Κορδελιού Ευόσμου για το πως πρέπει να κινούνται. Οι άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας Κορδελιού Εύσμου με πολύ φιλικό τρόπο και με μεγάλο ζήλο υποδείκνυαν επί ώρες στους αθλουμένους την λωρίδα στην οποία έπρεπε να κινούνται ανάλογα με την κατεύθυνση κι εκείνοι συμμορφώνονταν με τις οδηγίες. Κάποιοι από τους αθλούμενους πρόσεχαν και τις ανακοινώσεις που έχει τοποθετήσει στις κολώνες ο δήμος και συμμορφώνονταν πριν την υπόδειξη της αστυνομίας.

Γενικά υπήρχε πειθαρχία στη συμπεριφορά των αθλουμένων αλλά ήταν κάποιοι οι οποίοι έτρεχαν με αποτέλεσμα να έρχονται σε επαφή με αυτούς που έπρεπε να προσπεράσουν. Η γνώμη γιατρού ο οποίος περπατούσε από την απέναντι πλευρά της περιπατητικής ζώνης είναι ότι το τρέξιμο ανάμεσα σε κόσμο είναι ότι χειρότερο στη διαδικασία διασποράς του ιού καθώς πετάγονται υγρά από το σώμα. Στην περιπατητική ζώνη λοιπόν της Τρίτση ο κόσμος θα πρέπει να περπατάει τηρώντας τις αποστάσεις. Η συνολική απόσταση της περιπατητικής οδού είναι περίπου 3 χιλιόμετρα. Αν ο ένας από τον άλλον κρατάνε απόσταση τριών μέτρων στην περιπατητική οδό χωράνε ταυτόχρονα 1.000 άτομα.

Οι συνθήκες είναι ειδικές. Όσοι θέλουν να τρέχουν πρέπει να βρούνε άλλους χώρους. Την Παρασκευή το απόγευμα ένας αθλούμενος, ο οποίος μάλιστα έτρεχε πολύ γρήγορα, επέλεξε ένα οικοδομικό τετράγωνο από την άλλη πλευρά της Τρίτση για να μην ενοχλεί και για να μην ενοχλείται στην περιπατητική ζώνη. Ο δήμαρχος απέδειξε ότι έχει τη βούληση να κρατήσει την περιπατητική οδό ανοιχτή αλλά σ’ αυτό πρέπει να τον βοηθήσουν και όσοι πολίτες την χρησιμοποιούν. Την Παρασκευή επίσης η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έκλεισε τμήματα της παραλίας στην Πάτρα και στο Βόλο. Εάν οι αθλούμενοι στην περιπατητική της Τρίτση δεν συμμορφωθούν πλήρως στην τήρηση των κανόνων ασφαλείας, οι πληροφορίες λένε ότι η Τρίτση θα κλείσει. Χθες Σάββατο η ημέρα ήταν βροχερή, όπως είναι και σήμερα και ο κόσμος επιλέγει να μην βγει από το σπίτι. Από αύριο όμως Δευτέρα ο καιρός θα αρχίσει να καλυτερεύει. Για το τι μέλλει γενέσθαι στην περιπατητική ζώνη της Τρίτση θα παίξει ρόλο ο τρόπος που θα συμπεριφερθεί από εδώ και πέρα ο κόσμος. Ας βοηθήσουμε να μην κλείσει η περιπατητική ζώνη της Τρίτση. Είναι αναγκαίο σε τέτοιες συνθήκες να μπορεί ο κόσμος κάποιες ώρες της ημέρας να περπατάει και να βλέπει τα πρόσωπα άλλων ανθρώπων, λέγοντας ένα καλημέρα, κάνοντας ένα νεύμα.

Περ.

Πρωτοβουλία του Κλεάνθη Μανδαλιανού για να μην αναγκαστεί να κλείσει την Τρίτση
Κάποιοι κάνουν φιλότιμες προσπάθειες για να κλείσει η περιπατητική της Τρίτση και μετά θα φταίει ο Μανδαλιανός
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ