Με δύο οχήματα για την κατ’ οίκον εξυπηρέτηση των πολιτών ενισχύθηκε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

0
13
TEST

Με το σύνθημα “Κανένας μόνος του – Είμαστε δίπλα σας” ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου συνεχίζει με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης το έργο της παροχής υπηρεσιών κοινωνικής υποστήριξης των ευπαθών ομάδων, στο πλαίσιο των δράσεων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από τη διάδοση του ιού COVID-19.

Οι υπηρεσίες της κατ΄οίκον εξυπηρέτησης των πολιτών που έχουν ανάγκη, έχουν ως αποστολή τη διευκόλυνσή τους, ώστε να μη μείνει κανείς αβοήθητος σε αυτή τη δύσκολη για όλους μας δοκιμασία. Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 600 πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες έχουν αποτανθεί τηλεφωνικώς και εξυπηρετήθηκαν άμεσα, ωφελούμενοι των κατ΄οίκον υπηρεσιών που προσφέρουν οι εργαζόμενοι του Δήμου (διανομή τροφίμων και φαρμάκων, συνταγογράφηση, κά).

Στον καθημερινό αγώνα για την κάλυψη των εκτεταμένων – εν μέσω κορωνοϊού – αναγκών παροχής κοινωνικών υπηρεσιών της τοπικής κοινωνίας, έρχεται να συμβάλει η παράδοση δύο οχημάτων, τα οποία παραχώρησε στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου η ΤΟΥΟΤΑ ΕΛΛΑΣ για όλο το χρονικό διάστημα αντιμετώπισης της πανδημίας, στο πλαίσιο της  πρωτοβουλίας «συμμαχία ευθύνης» που σύναψε η ΚΕΔΕ με την Toyota Ελλάς.

Η παραλαβή των οχημάτων έγινε από τον Δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανό και την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας Φωτεινή Δεβετζή Πεσματζόγλου, οι οποίοι εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες στην ΤΟΥΟΤΑ ΕΛΛΑΣ για τη σπουδαία αυτή κοινωνική πρωτοβουλία που ενισχύει το έργο των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου και αναδεικνύει τις αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης και της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

Τα οχήματα θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες μεταφοράς τροφίμων και βασικών αγαθών στις οικίες των δημοτών που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν, ώστε να μείνουν ασφαλείς στο σπίτι τους.

Υπενθυμίζεται ότι τα τηλέφωνα στα οποία μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν, προκειμένου ο Δήμος να συνδράμει στην εξυπηρέτησή τους σε θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης, παροχής ειδών πρώτης ανάγκης, καθώς και διεκπεραίωσης αιτημάτων είναι τα ακόλουθα:

  • 2310 700082
  • 2310705442
  • 2310 574155

Δελτίο τύπου του δήμου Κορδελιού Ευόσμου