Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΠερί του πως μπορούν να κινούνται οι πολίτες για άθληση στην οδό...

Περί του πως μπορούν να κινούνται οι πολίτες για άθληση στην οδό Τρίτση

Επειδή υπήρξαν καλοπροαίρετες, θέλουμε να πιστεύουμε, ερωτήσεις για το πώς μπορεί να υπάρξει συντεταγμένη και ασφαλής κίνηση για άσκηση στην οδό Τρίτση θα μπούμε στη διαδικασία να το αναλύσουμε λίγο παραπάνω.

Η πλευρά της οδού Αντώνη Τρίτση προς την περιφερειακή οδό, προς την πλευρά που αθλείται δηλαδή ο κόσμος, έχει δύο λωρίδες. Έχει το πεζοδρόμιο και έχει την περιπατητική ζώνη, τη ζώνη δηλαδή που προοριζόταν για ποδηλατόδρομος. Σε όλη της την έκταση αυτή η πλευρά της Τρίτση, από την οδό Μαιάνδρου μέχρι και την οδό Ιθάκης, έχει αυτές τις δύο λωρίδες οι οποίες μάλιστα χωρίζονται με παρτέρι.

Αυτοί που κινούνται από την Μαιάνδρου προς την Ιθάκης μπορούν να περπατούν μόνο στη δεξιά πλευρά του πεζοδρομίου σε φάλαγγα κατ’ άνδρα με απόσταση ο ένας από τον άλλον ώστε να μπορούν να τους προσπεράσουν αυτοί που κινούνται με μεγαλύτερη ταχύτητα.

Αυτοί που κινούνται από την Ιθάκης προς τη Μαιάνδρου μπορούν να περπατούν στη δεξιά πλευρά της περιπατητικής ζώνης (σ’ αυτή τη λωρίδα δηλαδή που προοριζόταν για ποδηλατόδρομος), σε φάλαγγα κατ’ άνδρα με απόσταση ο ένας από τον άλλον ώστε να μπορούν να τους προσπεράσουν αυτοί που κινούνται με μεγαλύτερη ταχύτητα.

Στην απέναντι πλευρά της Τρίτση υπάρχει ένα εξαιρετικά μεγάλο πεζοδρόμιο για να κινούνται οι πολίτες που δεν κάνουν άσκηση.

Για όσους το θεωρούν αυτό περίπλοκο, πρέπει να τους πούμε ότι έτσι λειτουργούν όλα τα γήπεδα του στίβου για το κοινό. Γράφουν δηλαδή στην είσοδό τους αλλά και σε διάφορα μέρη του σταδίου οδηγίες οι οποίες λένε σε ποιους διαδρόμους οι αθλούμενοι τρέχουν γρήγορα, σε ποιους διαδρόμους τρέχουν αργά, σε ποιους διαδρόμους περπατάνε γρήγορα και σε ποιους διαδρόμους περπατάνε αργά. Το ίδιο θα μπορούσε να κάνει ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου στην Τρίτση. Να βγάλει πλαστικοποιημένες οδηγίες και να τις τοποθετήσει στις αμέτρητες κολώνες που υπάρχουν εκεί ώστε να καθοδηγήσει τον κόσμο. Ο κόσμος αν θέλει να συνεχίσει να αθλείται στην Τρίτση θα τις εφαρμόσει. Στα γήπεδα του στίβου όταν κάποιος κάνει του κεφαλιού του τού υποδεικνύουν οι υπόλοιποι αθλούμενοι ότι αυτό δεν είναι σωστό, πριν προλάβει να παρέμβει ο φύλακας. Αν πάλι ο κόσμος που περπατάει στην Τρίτση δεν θέλει να εφαρμόσει τις οδηγίες του δήμου, ο δήμος θα την κλείσει για την προστασία της δημόσιας υγείας. Αν επίσης ο δήμος πιστεύει ότι δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο και για δοκιμές θα έπρπεπε να κλείσει την Τρίτση χθες για να προστατέψει τη δημόσια υγεία χωρίς να το σκέπτεται και να αφήνει περιθώρια για συζητήσεις και προτάσεις.

Από τις 10:30 έως τις 11:30 το πρωί που περπατήσαμε την Τρίτση από την Μαιάνδρου στην Ιθάκης και πίσω, μια απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων πάνε – έλα, συναντήσαμε 20 άτομα. Η μεγάλη βέβαια κίνηση παρατηρείται το απόγευμα και προπαντός όταν έχει καλό καιρό.

Κατά τη διάρκεια της κίνησης στην Τρίτση συναντήσαμε και την Ελληνική Αστυνομία που έκανε ελέγχους για την τήρηση των μέτρων.

Περ.

Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου έχει χώρους για να περπατήσει ο κόσμος και η Τρίτση δεν πρέπει να κλείσει
Υπάρχουν κι άλλοι χώροι για γυμναστική εκτός της Τρίτση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ