Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΕυτυχώς ο δήμαρχος Τρικάλων είναι καλός και δεν είναι Μανδαλιανός…

Ευτυχώς ο δήμαρχος Τρικάλων είναι καλός και δεν είναι Μανδαλιανός…

Ευτυχώς ο δήμαρχος Τρικάλων είναι καλός και δεν είναι Μανδαλιανός και ευτυχώς ο δήμος των Τρικάλων πετάει ψηλά σε αντίθεση με το δήμο Κορδελιού Ευόσμου που σέρνεται στο έδαφος. Ο δήμος των Τρικάλων από την αρχή της πανδημίας προέβη σε καθημερινό πλύσιμο κάδων απορριμμάτων και σε άλλες απολυμάνσεις και γι’ αυτό και μόνο άξιζε να γίνει σημαία. Τι έχουν ανάγκη οι πολίτες; Τις απολυμάνσεις που ο δήμαρχος Τρικάλων κάνει, ενώ ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου δεν κάνει. Είναι σπουδαίος ο δήμαρχος των Τρικάλων στ’ αλήθεια και αξίζει να τον κάνουμε πρότυπό μας.

Διαβάσαμε προσεκτικά στην ιστοσελίδα του δήμου Τρικάλων τις ειδήσεις του δήμου και είδαμε τις απολυμάνσεις. Είχε αναλυτικό δελτίο απολυμάνσεων. Κοντέψαμε να απολυμανθούμε κι εμείς μέσω διαδικτύου!

Τα Τρίκαλα όμως έχουν κι ένα νοσοκομείο εργαζόμενοι του οποίου στις 18 Μαρτίου εξέδωσαν μια ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία οι κενές οργανικές θέσεις σ’ αυτό ξεπερνούν τις 100, ακόμη και με βάση τον ανεπαρκέστατο οργανισμό, αφού έχουν καταργηθεί πάνω από 150 οργανικές θέσεις νοσηλευτικού – παραϊατρικού και εργαζομένων (καθαριότητα – πλυντήρια – τραπεζαρία – μάγειροι – φύλαξη – τεχνικοί). Ανεπαρκής είναι η λειτουργία της Επιτροπής Λοιμώξεων, που αποτελείται από 1 γιατρό Εργασίας και 2 νοσηλεύτριες, που δεδομένων των συνθηκών και των αναγκών κρίνεται προφανώς απαραίτητη η ενίσχυσή της με 1 λοιμωξιολόγο και έναν νοσηλευτή. Για τη στελέχωση του τμήματος “διαλογή” για τον κορονοϊό, αποδυναμώθηκαν κλινικές από νοσηλευτικό προσωπικό και αν το επόμενο διάστημα βρεθούν σε καραντίνα νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό τότε οι ελλείψεις θα χτυπήσουν “κόκκινο”! Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου λειτουργούν μόνο τα 8 από τα 12 κρεβάτια. Για να λειτουργήσουν τα 12 κρεβάτια χρειάζονται 5 τουλάχιστον ειδικευμένοι γιατροί και το διπλάσιο νοσηλευτικό προσωπικό (που είναι σήμερα).

Η ανακοίνωση των εργαζομένων του νοσοκομείου λέει και άλλα πολλά. Ψάξαμε στην ιστοσελίδα του δήμου Τρικάλων να βρούμε εάν το δημοτικό συμβούλιό τους εξέδωσε κάποιο ψήφισμα με το οποίο να ζητάει από την πολιτεία τη στελέχωση του νοσοκομείου τους. Δυστυχώς δεν βρήκαμε τίποτα.

Ο δήμαρχος όμως των Τρικάλων είναι και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Ο κύριος δήμαρχος Τρικάλων στις 30 Μαρτίου έστειλε μία επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών με 16 αιτήματα, μετά από τηλεδιάσκεψη του Προεδρείου της ΚΕΔΕ με όλους τους Προέδρους των Περιφερειακών Ενώσεων των Δήμων της χώρας. Κανένα από αυτά δεν αναφέρεται στην απαίτηση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας να στελεχωθούν εδώ και τώρα οι δομές Υγείας για να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κοροναϊού. Ο κύριος δήμαρχος των Τρικάλων, ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δεν έκρινε σκόπιμο να κάνει απαίτηση του ίδιου και της ΚΕΔΕ το αίτημα των γιατρών και των νοσηλευτών της χώρας που σίγουρα βγαίνει και ο ίδιος στο μπαλκόνι να παλαμοκροτήσει με δύναμη. Ο κύριος δήμαρχος Τρικάλων και η ΚΕΔΕ προφανώς δεν θεωρούν δικό τους πρόβλημα την υποστελέχωση των δομών Υγείας της χώρας στην οποία παριστάνουν τους τοπικούς άρχοντες.

Στα Τρίκαλα υπάρχει όμως κι ένα Κέντρο Υγείας. Για εκείνο δεν ψάξαμε να βρούμε πληροφορίες αφού είμαστε σίγουροι ότι αν ρωτηθεί από τον δήμαρχο Τρικάλων ο διευθυντής ή η διευθύντριά του θα απαντήσει ότι είναι επαρκώς στελεχωμένο για να αντιμετωπίσει τον κοροναϊό, ακριβώς όπως απάντησε η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Ευόσμου.

Αυτά για τα Τρίκαλα γιατί με τον τρόπο που προβάλλονται από ορισμένους στο δήμο μας ως πρότυπο Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα σηκωθεί ο κόσμος από Κορδελιό και Εύοσμο, εν μέσω πανδημίας κοροναϊού, για να πάει να φέρει τον δήμαρχο Τρικάλων στο δήμο μας και να τον χρήσει δήμαρχο.

Χ.Κ.

Με πρότυπο τον δήμαρχο Τρικάλων αντί για νοσοκομεία να φτιάξουμε μύλους ξωτικών!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ