Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ268 ωφελούμενοι εξυπηρετήθηκαν από τη νέα δομή «Φροντίδα» του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

268 ωφελούμενοι εξυπηρετήθηκαν από τη νέα δομή «Φροντίδα» του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Συνέντευξη παραχώρησε στην «Αγκίδα» η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Δημόσιας Υγείας και ΚΕΠ και επίσης πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, Φωτεινή Δεβετζή Πεσματζόγλου, για τη λειτουργία της νέας δομής «Φροντίδα» που ξεκίνησε πολύ δυναμικά τη Δευτέρα με σύνθημα «Κανένας μόνος, είμαστε δίπλα σας» προσφέρει κατ’ οίκον εξυπηρέτηση και κοινωνική φροντίδα σε ευπαθείς ομάδες με ένα τηλέφωνο.

Η νέα δομή λειτουργεί στο δημοτικό κτίριο της οδού Κολοκοτρώνη στον αριθμό 43 και εργάζονται σ’ αυτήν 14 άτομα. Στη δημιουργία αυτής της δομής συνέβαλαν όλες οι Διευθύνσεις του δήμου, τις οποίες η αντιδήμαρχος ευχαριστεί. Ιδιαιτέρως όμως μέσα από τις στήλες της «Αγκίδας» θέλησε να ευχαριστήσει τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, τους κοινωνικούς λειτουργούς και τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Η κυρία Φωτεινή Δεβετζή Πεσματζόγλου ανέφερε ότι από τη Δευτέρα που ξεκίνησε η λειτουργία της νέας δομής μέχρι σήμερα, μέσα δηλαδή σε μία εβδομάδα, εξυπηρετήθηκαν 268 δικαιούχοι. Οι περιπτώσεις αυτές αφορούσαν κυρίως στη συνταγογράφηση φαρμάκων, στη χορήγηση φαρμάκων από το κοινωνικό φαρμακείο, στην αγορά φαρμάκων και τροφίμων από το σούπερ μάρκετ. Υπήρξαν ακόμα και περιπτώσεις που η νέα δομή καθάρισε σπίτια ανήμπορων.

Η κυρία αντιδήμαρχος ολοκλήρωσε τη συνέντευξή της λέγοντας ότι από την ερχόμενη Δευτέρα θα λειτουργεί πλήρως το Κοινωνικό Παντοπωλείο με κύριο χορηγό τον ίδιο τον δήμο και με κάποιες μικρές χορηγίες από ιδιώτες.

Νέα δομή θα μοιράσει κατ’ οίκον τα είδη πρώτης ανάγκης στους δικαιούχους ΤΕΒΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ