Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤΕΧΝΗ«Το Ύψωμα 731» διαδικτυακά σήμερα από το Θέατρο «Πορεία»

«Το Ύψωμα 731» διαδικτυακά σήμερα από το Θέατρο «Πορεία»

Στην επέτειο των 20 του χρόνων και λόγω της συγκυρίας που κρατάει τον κόσμο εγκλωβισμένο στα σπίτια του, το Θέατρο «Πορεία» πήρε την πρωτοβουλία να προβάλλει, δωρεάν, μέσα από την ιστοσελίδα του, 12 επιτυχημένες παραστάσεις από το αρχείο του.

Κάθε μέρα θα είναι διαθέσιμη μία διαφορετική παράσταση. Σήμερα προβάλλεται «Το Ύψωμα 731». Μια φοβερή μουσικοθεατρική παράσταση ύμνος στην ελευθερία, ύμνος σ’ αυτούς που ετάχθησαν να φυλάττουν Θερμοπύλες. Η μουσική παράσταση φέρνει μπροστά μας την εικόνα της μάχης με όλες τις συγκλονιστικές της λεπτομέρειες και είναι μια μεγάλη απάντηση για το πως η τέχνη μπορεί έντεχνα να μεταφέρει τέτοιες φοβερές εικόνες χωρίς να χρειάζεται να ρίχνει ένα κομματιασμένο κορμί μπροστά στον θεατή όπως κάνουν διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές. Μια παράσταση που μπορεί να σε κάνει να ανατριχιάσεις αλλά όχι να αναγουλιάσεις. Μια παράσταση που περιγράφει όλη τη βαρβαρότητα της μάχης χωρίς όμως να σε κάνει να αποστρέψεις το βλέμμα σου. Μια παράσταση που σε τοποθετεί μεταξύ των υπερασπιστών του υψώματος 731. Μια φοβερή μουσικοθεατρική παράσταση που πρέπει να δείτε.

«731 μέτρα πάνω από τον Άδη… είκοσι και πλέον μέρες το δρεπάνι του Χάρου άστραψε, η λόγχη άστραψε… σωροί πτωμάτων καλύψαν το τοπίο σαν σε θυσιαστήριο…»

Δημήτρης Φωτιάδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ