Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΚανένας μόνος του στην πανδημία του κοροναϊού

Κανένας μόνος του στην πανδημία του κοροναϊού

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης με σύνθημα «δεν μένουμε μόνοι, δεν μένουμε σιωπηλοί, μένουμε δυνατοί». Με την ανακοίνωση αυτή καταγγέλλει τις δημοτικές αρχές του νομού Θεσσαλονίκης αύξηση των κρουσμάτων εργοδοτικής αυθαιρεσίας, για ελλείψεις σε μέσα προστασίας, για μη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την υγεία του προσωπικού, για εντατικοποίηση της δουλειάς και για καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας. Η ανακοίνωση αναλυτικά είναι η παρακάτω:

«ΔΕ ΜΈΝΟΥΜΕ ΜΌΝΟΙ / ΔΕ ΜΈΝΟΥΜΕ ΣΙΩΠΗΛΟΊ / ΜΈΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΊ

Συναδέλφισσα & συνάδελφε

Οι συνθήκες που ζούμε είναι δύσκολες και πρωτόγνωρες. Η  καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων του ιού ( COVID-19 ) η εξάπλωση του, προκαλούν σ’ όλους μας εύλογη ανησυχία.

Δυστυχώς συνάδελφοι με γεωμετρική πρόοδο αυξάνονται και τα κρούσματα εργοδοτικής αυθαιρεσίας από τις περισσότερες διοίκησης των δήμων. Ελλείψεις σε μέσα προστασίας, μη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την υγεία,  την προστασία των συναδέλφων, μη τήρηση των οδηγιών των γιατρών, εντατικοποίηση της δουλειάς, καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας..

Μέσα σε τούτες τις σύνθετες συνθήκες το σωματείο μας δηλώνει παρών και πάντα στην πρώτη γραμμή,  γιατί το ταξικό κίνημα συνάδελφοι δε κατεβάζει ρολά, δεν μπαίνει σε καραντίνα, όπως σε “καραντίνα” δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να βάλει τα δικαιώματα μας, χρησιμοποιώντας ως όχημα την πανδημία.

ΣΥΝΆΔΕΛΦΟΙ

Καταγγέλλουμε στο σωματείο, τις αυθαιρεσίες των δημοτικών αρχών, τα ελλιπή μέτρα προστασίας της υγείας μας, την καταστρατήγηση του ωραρίου,  κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών..

Συναδέλφισσα/συνάδελφε

ΚΑΝΈΝΑΣ ΜΌΝΟΣ

Μαζί θα δώσουμε κι αυτήν την μάχη.

Δύναμη μας,  η ταξική αλληλεγγύη.

Μένουμε δίπλα σε κάθε συνάδελφο, στην εργατική οικογένεια που δοκιμάζεται

Μένουμε στο πλευρό των γιατρών, των νοσηλευτών, στις προσπάθειές τους να ανταπεξέλθουν στον «πόλεμο» αλλά και στις διεκδικήσεις τους για να έχουν επαρκή και κατάλληλα όπλα..

ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΛΥΜΜΈΝΑ ΤΑ ΣΤΌΜΑΤΑ ΕΜΕΊΣ ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΚΑΙ ΦΩΝΆΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΆ..

Τηλέφωνα επικοινωνίας και email

Κλεοπάτρα Χοροζιδη 6974716590 kleoxorozidi@gmail.com

Στέλιος Χονδρουδης 6944999617 stylianos99@gmail.com

Γιώργος Τσαγγαρης 6977718315 tsaggeorge7@yahoo.gr»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ