Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΆμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας Ευόσμου και των υπόλοιπων Δομών Υγείας

Άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας Ευόσμου και των υπόλοιπων Δομών Υγείας

Να ασκήσει ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου έντονη πίεση στην κυβέρνηση για να αντιμετωπιστούν σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης, έλλειψης υποδομών και δυσλειτουργίας στο σύστημα Υγείας της περιοχής, και ιδιαίτερα στις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, που στον Δήμο μας αποτελούνται από το Κέντρο Υγείας Εύοσμου, την Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) Ελευθερίου Κορδελιού, την Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) Εύοσμου και τα Περιφερειακά Ιατρεία ζητάει η Λαϊκή Συσπείρωση Κορδελιού Ευόσμου. Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητάει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που θα διαμορφωθεί και θα αποσταλεί άμεσα στην κυβέρνηση, στα κόμματα της Βουλής, στις διοικήσεις των μονάδων υγείας, ώστε να ικανοποιηθούν τα συγκεκριμένα αιτήματα, που πηγάζουν από τις πραγματικές ανάγκες, μπροστά στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε. Αναλυτικά το αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης Κορδελιού Ευόσμου προς τη διοίκηση και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κορδελιού Ευόσμου είναι το παρακάτω:

«H “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ” ζητά από το Δήμο να ασκήσει έντονη πίεση στην κυβέρνηση για να υλοποιηθούν αιτήματα, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί από τις ανάγκες του λαού της περιοχής μας σε σχέση με τα μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται με την επιδημία καθιστά ακόμα πιο επιτακτική και πιεστική την ανάγκη να αντιμετωπιστούν σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης, έλλειψης υποδομών και δυσλειτουργίας στο σύστημα Υγείας της περιοχής, και ιδιαίτερα στις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, που στον Δήμο μας αποτελούνται από το Κέντρο Υγείας Εύοσμου, την Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) Ελευθερίου Κορδελιού και την Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) Εύοσμου, και τα Περιφερειακά Ιατρεία.

Καλές είναι οι συμβουλές του Δημάρχου και των επικεφαλής των παρατάξεων, “μείνετε σπίτι” κ.λπ., αλλά το κύριο είναι να απαιτήσει η διοίκηση του Δήμου από την κυβέρνηση να στελεχωθούν οι υγειονομικοί φορείς και να εξοπλιστούν με τεχνικά μέσα και ιατροφαρμακευτικό υλικό. Να μην τα φορτώνουμε όλα στην “ατομική ευθύνη”. Η ατομική ευθύνη αποτελεί βέβαια συστατικό στοιχείο στην υλοποίηση κάθε σχεδιασμού για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων. Είναι όμως προκλητικό να αξιοποιείται για να κρυφτούν οι ευθύνες της κυβέρνησης και του αστικού κράτους. Γιατί αυτό που μετριέται σήμερα δεν είναι απλώς η ευθύνη του καθενός, αλλά η ικανότητα και ετοιμότητα του κράτους, της κοινωνικής και οικονομικής οργάνωσης, του συστήματος συνολικά, να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση με κύριο κριτήριο την υπεράσπιση της υγείας του λαού.

Η πολιτική που αντιμετωπίζει την Υγεία του λαού ως εμπόρευμα και την θυσιάζει στο βωμό του κέρδους και των ματωμένων πλεονασμάτων, η πολιτική, δηλαδή, που διαχρονικά ακολουθούν όλες οι αστικές κυβερνήσεις και η ΕΕ, αποδεικνύεται σήμερα με δραματικό τρόπο ότι είναι επικίνδυνη για το ύψιστο αγαθό της ζωής και της υγείας του λαού.

Τώρα πρέπει όλοι μας, ως λαός του Κορδελιού και του Εύοσμου, ως Δήμος, να συνδυάσουμε τα ατομικά μέτρα προφύλαξης από την επιδημία με την απαίτηση από την κυβέρνηση για:

  • Άμεση πρόσληψη μόνιμου νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, με βάση και τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν τόσο στο Κέντρο Υγείας Εύοσμου και στις άλλες μονάδες Υγείας της περιοχής μας, όσο και συνολικά στην Περιφέρεια.
  • Άμεση διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας και των Τοπικών Μονάδων Υγείας σε 24ωρη βάση για να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία ώστε να μη γίνονται χώροι μετάδοσης του ιού.
  • Άμεση χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας, μάσκες, γάντια, αντισηπτικά σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου. Ο γιατρός εργασίας να ελέγχει τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου καθημερινά, με θερμομέτρηση κ.α.. Όποιος παρουσιάζει βήχα, πυρετό ή άλλα συμπτώματα, να απομακρύνεται άμεσα από το χώρο εργασίας ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων. Στις υπόλοιπες υπηρεσίες του Δήμου να εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα  αιτήματα των δημοτών και μόνο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.
  • Άμεση στελέχωση με επαρκές προσωπικό της υπηρεσίας “Βοήθεια στο Σπίτι” προκειμένου να εξασφαλιστούν οι υγειονομικές και άλλες καθημερινές ανάγκες ιδιαίτερα των ηλικιωμένων ανθρώπων που ζουν μόνοι τους.
  • Άμεσα δωρεάν παροχή ειδών απολύμανσης από το κράτος στον πληθυσμό, για να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια που έχει παρατηρηθεί.
  • Τακτική απολύμανση των δημοτικών κτιρίων. Οι υπηρεσίες να λειτουργούν με ασφάλεια για τους εργαζόμενους και για τους δημότες.

Όλα τα παραπάνω πρέπει να αποτελέσουν απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (με διά περιφοράς συνεδρίαση), σε κείμενο που θα διαμορφωθεί και θα αποσταλεί άμεσα στην κυβέρνηση, στα κόμματα της Βουλής, στις διοικήσεις των μονάδων υγείας, ώστε να ικανοποιηθούν τα συγκεκριμένα αιτήματα, που πηγάζουν από τις πραγματικές ανάγκες του λαού μας, μπροστά στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε».

Ο Γιάννης Καμαρινός επικροτεί την πρωτοβουλία για τη στελέχωση των δομών Υγείας στο δήμο
Ο Γιάννης Γιαννακόπουλος στηρίζει την πρωτοβουλία για τη στελέχωση των δομών Υγείας στο δήμο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ