Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Η αντιπολίτευση που κάνει ο κύριος Καμαρινός είναι ανεύθυνη γιατί παίζει με...

«Η αντιπολίτευση που κάνει ο κύριος Καμαρινός είναι ανεύθυνη γιατί παίζει με τον πανικό και το φόβο των ανθρώπων»

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός με δήλωσή του στην «Αγκίδα» κατηγορεί τον κύριο Καμαρινό για ψηφοθηρική ανεύθυνη αντιπολίτευση που παίζει με τον πανικό και τον φόβο του κόσμου, προκειμένου να τον στρέψει εναντίον της διοίκησης του δήμου. Ο κύριος Μανδαλιανός τονίζει στη δήλωσή του ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να απολυμανθούν τα σχολεία αφού αυτά είναι κλειστά, αφού δεν υπήρχε ένδειξη μόλυνσης σ’ αυτά και αφού ο ιός ζει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου επισημαίνει επίσης ότι ο κύριος Καμαρινός κάνει αναρτήσεις στο διαδίκτυο και κατηγορεί τη διοίκηση ενώ δεν πέρασε από το δημαρχείο για να ενημερωθεί και δεν κατέθεσε καμία πρόταση.  Ο κύριος Μανδαλιανός ζητάει από τον κύριο Καμαρινό να ανακαλέσει τα όσα έγραψε περί κοινωνικής ανευθυνότητας της διοίκησης του δήμου. Ο δήμαρχος στο τέλος της δήλωσής του ευχαρίστησε όλους τους υπαλλήλους του δήμου για την προσφορά τους στην αντιμετώπιση αυτής της δύσκολης κατάστασης. Αναλυτικά η δήλωση του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου είναι η παρακάτω:

«Λυπάμαι που μια κρίση σαν αυτή του κοροναϊού, όπου ο κόσμος φοβάται για τη ζωή του και για την υγεία του, γίνεται αντικείμενο κακής αντιπαράθεσης μεταξύ παρατάξεων. Θα έπρεπε όλοι ενωμένοι να σκεφτούμε το κοινό καλό. Δεν είναι μονοπώλιο του κυρίου Καμαρινού ή του οποιουδήποτε το ενδιαφέρον για τους πολίτες. Ενδιαφερόμαστε πρώτοι απ’ όλους εμείς σαν Δημοτική Αρχή και ακριβώς επειδή είμαι γιατρός κρίνω ότι δεν χρειάζεται απολύμανση από τη στιγμή που δεν υπάρχει περιστατικό. Ο κοροναϊός ζει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σε μια επιφάνεια.

Δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε προληπτικές απολυμάνσεις στα σχολεία αφού δεν υπάρχει μέσα ζωντανός οργανισμός για να μεταφέρει τον ιό. Απολυμαίνεις κάτι αν έχεις ένδειξη ότι μπορεί να μολύνθηκε. Μπορούμε να κάνουμε απολύμανση όλα τα δημοτικά κτίρια αν χρειαστεί και αν υπάρχει λόγος, αλλά από τη στιγμή που δεν υπάρχει λόγος η απολύμανση είναι για ψηφοθηρικούς σκοπούς και για λόγους εντυπωσιασμού. Στα κτίρια που είναι κλειστά δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος απολύμανσης. Εάν οι άλλοι δήμοι απολύμαναν καλά έκαναν και δεν θα μπω στη διαδικασία να κρίνω τις αποφάσεις τους, αλλά εγώ δεν το κάνω ακριβώς επειδή είμαι γιατρός. Θα μπορούσα να το κάνω για να αποφύγω αυτούς που με κατηγορούν για κακό γιατρό, κακό δήμαρχο και κακό άνθρωπο, αλλά δεν θα το κάνω γιατί δεν χρειάζεται.

Αν ο κύριος Καμαρινός θεωρεί ότι είναι εκείνος μόνο που νοιάζεται για τους κατοίκους του δήμου κι εμείς είμαστε «λίγοι» και κοινωνικά ανεύθυνοι, κάνει πάρα πολύ μεγάλο λάθος. Οργανώσαμε τις υπηρεσίες του δήμου, τροποποιήσαμε τις δομές, τους υπαλλήλους που έκλεισαν οι δομές στις οποίες δούλευαν τους στείλαμε σε άλλες θέσεις, οργανώνουμε μια δομή που θα βοηθάει τις ευπαθείς ομάδες και όπου χρειαστεί είμαστε δίπλα στους πολίτες. Αν ο κύριος Καμαρινός όλο αυτό το έργο που κάνουμε το κρίνει ως ανευθυνότητα λυπάμαι πολύ. Το να κάνουμε ψηφοθηρία με εντυπωσιασμούς προσπαθώντας να αποκομίσουμε πολιτικό όφελος μέσω χαζών κατηγοριών μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε κι απ’ ότι φαίνεται είναι πάρα πολύ καλός σ’ αυτό ο κύριος Καμαρινός.

Δεν προκύπτει από πουθενά ότι είμαστε κοινωνικά ανεύθυνοι και να ανακαλέσει την κουβέντα του ο κύριος Καμαρινός. Με προσβάλει προσωπικά και σαν άνθρωπο και σαν γιατρό και σαν δήμαρχο. Η αντιπολίτευση που κάνει ο κύριος Καμαρινός είναι ανεύθυνη γιατί παίζει με τον πανικό και τον φόβο των ανθρώπων, οι οποίοι ανησυχούν για την υγεία τους. Δεν νοιαζόμαστε εμείς λιγότερο από τον κύριο Καμαρινό. Ο κύριος Καμαρινός όμως εκμεταλλεύεται αυτόν το φόβο και τον πανικό για να κατευθύνει τον κόσμο ενάντια στη διοίκηση του δήμου. Λυπούμαστε πάρα πολύ. Κοινωνική ανευθυνότητα είναι ακριβώς αυτό που κάνει ο κύριος Καμαρινός.

Κοινωνική ανευθυνότητα δεν είναι όταν δεν κάνεις απολύμανση εκεί που δεν χρειάζεται και ξαναλέω ότι εκεί που δεν κάνουμε απολύμανση είναι ακριβώς γιατί δεν χρειάζεται. Κοινωνική ανευθυνότητα επίσης δεν είναι να μην σπέρνεις τον πανικό, όπως ακριβώς δεν τον σπέρνει η διοίκηση του δήμου. Είναι κοινωνική υπευθυνότητα να κρατάς μια τόσο σοβαρή κατάσταση υπό έλεγχο και να προσπαθείς να ανταπεξέλθεις σε νέες και πρωτόγνωρες συνθήκες. Κοινωνική υπευθυνότητα είναι να έρθει ο κύριος Καμαρινός στο δημαρχείο να μιλήσουμε και να ενημερωθεί κι όχι να κάνει επικριτικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο. Ο κύριος Καμαρινός ούτε πέρασε από το δημαρχείο, ούτε και κατέθεσε καμία πρόταση. Είμαστε από τους ελάχιστους δήμους που οι υπηρεσίες μας ήταν σε επιφυλακή και υλοποιούσαν άμεσα οποιαδήποτε απόφαση έπαιρνε η κεντρική εξουσία.

Εγώ σαν δήμαρχος εκ μέρους όλης της διοίκησης θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους υπαλλήλους του δήμου μας που στέκονται δίπλα μας προκειμένου να ανταπεξέλθουμε σ’ αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες».

Κοινωνικά ανεύθυνη η διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ