Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΑπάντηση στη Δροσιά Δημητρίου έδωσε ο μητροπολίτης Πατρών

Απάντηση στη Δροσιά Δημητρίου έδωσε ο μητροπολίτης Πατρών

Στην ερώτηση που έθεσε η κυρία Δροσιά Δημητρίου στον δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθη Μανδαλιανό, όσον αφορά την υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Κορδελιό, την παραμονή τους στο Ναό και των κινδύνων εξάπλωσης του κοροναϊού λόγω του συνωστισμού που σίγουρα θα προκληθεί, απάντησε πρώτος το πρωί από το τηλεοπτικό κανάλι OPEN ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, λέγοντας ότι «οι εκκλησίες είναι απαραίτητο να λειτουργούν και θα λειτουργούν. Δεν είναι δυνατόν να πάψουν να λειτουργούν οι εκκλησίες και να πάψει να δίδεται η Θεία Κοινωνία. Όποιος πιστεύει ότι η εκκλησία και η Θεία Κοινωνία είναι ζωή, δεν έχει να φοβηθεί τίποτε. Ο Χριστός είναι η ζωή. Ή το πιστεύουμε ή δεν το πιστεύουμε», ενώ τόνισε ότι «καμία ασθένεια ποτέ δεν έχει μεταδοθεί από τη Θεία Κοινωνία. Σαράντα χρόνια παπάς δεν έχω πάθει τίποτα από τη Θεία Κοινωνία. Όποιος πιστεύει μπορεί να κοινωνεί».

Στην ερώτηση αν θα χρειαστεί να γίνονται λειτουργίες χωρίς τους πιστούς λόγω αυξημένων μέτρων για τον κοροναϊό, απάντησε ότι όσοι θέλουν να εκκλησιαστούν θα εκκλησιαστούν και κάλεσε του δημοσιογράφους να πάνε σήμερα στην Πάτρα για να δούνε ότι στους Χαιρετισμούς οι εκκλησίες θα είναι ασφυκτικά γεμάτες και δεν θα χωρούν τον κόσμο.

Δεν γνωρίζουμε τι απάντηση θα δώσει ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός, όμως γνωρίζουμε πως η κυβέρνηση δεν αντιδράει σε τέτοιου είδους δηλώσεις, οι επιδημιολόγοι όχι μόνο δεν αντιδρούν αλλά αντιθέτως ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας απαντάει σε όσους ρωτούν ότι είναι προσωπικό ζήτημα του καθενός ο εκκλησιασμός και η Θεία Κοινωνία, οι εισαγγελικές αρχές δεν επεμβαίνουν για τέτοιες δηλώσεις, οπότε συμπεραίνουμε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος φόβου και η κυρία Δημητρίου δεν πρέπει να ανησυχεί. Μάλιστα πριν λίγο η ΕΡΤ μετέδωσε ξανά την άποψη του μητροπολίτη Πατρών. Η ΕΡΤ αναφέρθηκε επίσης στον πρόεδρο του τμήματος πολιτικής υγείας του London School of Economics Ηλία Μόσιαλο, ο οποίος κάλεσε μόνο τις ευπαθείς ομάδες να μην πάνε στην εκκλησία.

Τα. Σ.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί απάντησαν στη Δροσιά Δημητρίου ότι υπάρχει πρόβλημα και με τις εκκλησίες
Δροσιά Δημητρίου: Έχει γνώμη ο γιατρός Κλεάνθης Μανδαλιανός;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ