Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Δεν υπήρξε καμία ολιγωρία από τη διοίκηση του δήμου στην περίπτωση του...

«Δεν υπήρξε καμία ολιγωρία από τη διοίκηση του δήμου στην περίπτωση του 1ου Γυμνασίου»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Αγκίδα» ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, Σωτήρης Νικολαΐδης, είπε ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως ολιγωρία από πλευράς διοίκησης στην υπόθεση του 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου Κορδελιού, του οποίου το υπόγειο έπιασε φωτιά και επίσης είπε ότι ήταν υπερβολικό που έμεινε το σχολείο κλειστό τόσες ημέρες, αφού σε ερώτησή του προς την πυροσβεστική εάν το περιβάλλον στο σχολείο μετά τη φωτιά είναι τοξικό, πήρε την απάντηση «φυσικά και όχι».

Ο κύριος Νικολαΐδης, εκπαιδευτικός και διευθυντής σχολείου ο ίδιος, συνέχισε λέγοντας τα παρακάτω: «Η φωτιά κατασβέστηκε την Κυριακή. Τη Δευτέρα στάλθηκε στο χώρο, με προσωπική μου εντολή, συνεργείο για να κάνει την απάντληση των υδάτων από το υπόγειο και επίσης στάλθηκαν από την υπηρεσία τέσσερις συνολικά καθαρίστριες για να καθαρίσουν ότι χρειαζόταν να καθαριστεί. Την Τρίτη στάλθηκαν στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Κορδελιού συνολικά επτά καθαρίστριες».

Σε ερώτηση της «Αγκίδας» γιατί οι γονείς πλήρωσαν ιδιωτικό συνεργείο καθαρισμού την Τετάρτη, αφού στάλθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου τόσα άτομα για τον καθαρισμό του σχολείου, ο αντιδήμαρχος Παιδείας απάντησε ότι ήταν δική τους πρωτοβουλία που δεν χρειαζόταν. Μάλιστα αναρωτήθηκε αν είναι δυνατόν να μην έδινε η αρμόδια Σχολική Επιτροπή τα απαραίτητα καθαριστικά και ότι άλλο χρειαζόταν για να καθαριστεί το σχολείο.

Ο κύριος Νικολαΐδης συνέχισε λέγοντας ότι «την Τετάρτη, αφού τελείωσε η απάντληση των υδάτων και ο καθαρισμός μιας και δεν μπορούσαν να τραβηχτούν όλα τα νερά με την αντλία, η υπηρεσία έβγαλε από το υπόγειο ότι ήταν καμένο. Τα 2/3 των καμένων φορτώθηκαν την ίδια ημέρα και πετάχτηκαν, ενώ παράλληλα συνέχισαν να καθαρίζουν ότι χρειαζόταν δύο καθαρίστριες του δήμου. Την Πέμπτη πετάχτηκε το υπόλοιπο 1/3 των καμένων υλικών που βρίσκονταν στον αυλόγυρο του σχολείου. Εκείνην την ημέρα επίσης βάφτηκε με αστάρι το ταβάνι του υπογείου. Την Παρασκευή πήγαν οι ηλεκτρολόγοι στο υπόγειο για να ελέγξουν εάν υπήρχε κάποια ζημιά στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση του κλιμακοστασίου».

Ο κύριος Σωτήρης Νικολαΐδης τόνισε στη συνέντευξή του ότι στις αίθουσες υπήρχε μόνο μυρωδιά και ότι το πρόβλημα όλο είχε δημιουργηθεί στο υπόγειο κλιμακοστάσιο. Οι αίθουσες δεν χρειάστηκε ούτε να καθαριστούνε, ούτε να βαφτούνε, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας. Στην ερώτηση της «Αγκίδας» τι έκανε το ιδιωτικό συνεργείο καθαρισμού αφού δεν χρειαζόντουσαν καθάρισμα οι αίθουσες, απάντησε ότι μαζί με δύο γονείς καθάρισαν κάποιες επιφάνειες και κάποια παράθυρα.

«Θα έβαζα τους μαθητές για μάθημα από την Τετάρτη», είπε ξεκάθαρα ο κύριος Νικολαΐδης. «Η άποψή μου ήταν ότι το σχολείο έπρεπε να ανοίξει οπωσδήποτε την Τσικνοπέμπτη, αν όχι την Τετάρτη. Δυστυχώς αναγκαστήκαμε να κρατήσουμε το σχολείο κλειστό γιατί είχε επικρατήσει η άποψη και στους γονείς ότι η μυρωδιά είναι τοξική και υπήρχε η απειλή της κατάληψης, εάν θα άνοιγε το σχολείο. Όσον αφορά την επισήμανση ορισμένων ότι θα έπρεπε να μείνουν πόρτες και παράθυρα ανοιχτά για να φύγει η μυρωδιά του καμένου, το πρόβλημα είναι γενικό, έχει να κάνει με την ύπαρξη φυλάκων και δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο σχολείο».

«Υπήρξε παραπληροφόρηση όσον αφορά τις ενέργειες της διοίκησης στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Κορδελιού. Είμαι εκπαιδευτικός και είμαι υπέρ του δέοντος ευαισθητοποιημένος ως προς τα σχολεία, τα παιδιά και τους συναδέλφους», ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του ο κύριος Νικολαΐδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ