Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΗ ημιπεζοδρόμηση της Μεγάλου Αλεξάνδρου στον Εύοσμο…

Η ημιπεζοδρόμηση της Μεγάλου Αλεξάνδρου στον Εύοσμο…

Η οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου μπροστά από το Πολιτιστικό Κέντρου του Ευόσμου

Εάν κάποια διοίκηση του δήμου Ευόσμου ημιπεζοδρομούσε το 1997 την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου στον Εύοσμο και η αντιπολίτευση φώναζε ότι αυτή η ημιπεζοδρόμηση είναι απαράδεκτη και δημιουργεί χάος, θα χρειαζόταν δημοσιογραφική έρευνα για να δούμε αν είχε δίκιο η διοίκηση που ημιπεζοδρόμησε την Μεγάλου Αλεξάνδρου ή η αντιπολίτευση που αντιδρούσε; Ο Εύοσμος έχει δύο μεγάλες οδικές αρτηρίες, αυτές είναι η Μεγάλου Αλεξάνδρου και η Καραολή Δημητρίου και κινούνται σχεδόν παράλληλα.

Στο Ελευθέριο Κορδελιό οι δύο μεγάλες αρτηρίες είναι η Κωνσταντίνου Καραμανλή και η Ανδρέα Παπανδρέου. Εάν το 1997 η διοίκηση του δήμου Ελευθερίου Κορδελιού ημιπεζοδρομούσε την Ανδρέα Παπανδρέου και η αντιπολίτευση φώναζε ότι αυτή η ημιπεζοδρόμηση δημιουργεί χάος, θα χρειαζόταν δημοσιογραφική έρευνα για το αν είχε δίκιο η διοίκηση ή η αντιπολίτευση;

Η Μεγάλου Αλεξάνδρου στον Εύοσμο και η Ανδρέα Παπανδρέου στο Ελευθέριο Κορδελιό, είναι οδοί που παίζουν στο δήμο μας το ρόλο της Εγνατίας οδού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Εάν δεν παίζουν τον ρόλο της Εγνατίας οδού, παίζουν τουλάχιστον τον ρόλο της Τσιμισκή ή της Αγίου Δημητρίου ή της Λεωφόρου Νίκης. Η Μεγάλου Αλεξάνδρου και η Ανδρέα Παπανδρέου για κανέναν λόγο δεν έχουν τον ρόλο που έχει η οδός Αγίας Σοφίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το ρόλο της οδού Αγίας Σοφίας στο κέντρο τον έχουν ίσως η Παύλου Μελά στον Εύοσμο και η Εθνικής Αντιστάσεως στο Ελευθέριο Κορδελιό.

Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά; Γιατί κατά τη γνώμη μας οδοί σαν την Μεγάλου Αλεξάνδρου και την Ανδρέα Παπανδρέου δεν είναι δυνατόν να πεζοδρομηθούν ή να ημιπεζοδρομηθούν ούτε σήμερα, ούτε το 1997 κι αυτά τα γράφουμε χωρίς καμία δημοσιογραφική ή συγκοινωνιολογική έρευνα, αλλά με βάση τη λογική. Εάν χρειάζεται έρευνα για το αν μπορούν να ημιπεζοδρομηθούν η Μεγάλου Αλεξάνδρου και η Ανδρέα Παπανδρέου, τότε να κάνουμε και μια έρευνα για το αν μπορεί να ημιπεζοδρομηθεί και η Τσιμισκή.

Βασίλης Κιμ.

ΥΓ. Η οδός Ανδρέα Παπανδρέου στο Ελευθέριο Κορδελιό είναι η πρώην οδός Πέτρου Λεβαντή.

Η ολοκλήρωση της πεζοδρόμησης της οδού Π. Λεβαντή στο Ελευθέριο Κορδελιό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ