Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΓιατί παρήκμασε και σχεδόν ερήμωσε ο πεζόδρομος του Ελευθερίου Κορδελιού;

Γιατί παρήκμασε και σχεδόν ερήμωσε ο πεζόδρομος του Ελευθερίου Κορδελιού;

Γιατί παρήκμασε και σχεδόν ερήμωσε ο πεζόδρομος του Ελευθερίου Κορδελιού; Πώς έφτασε να παρουσιάζει την τραγική εικόνα με τα άδεια, ενοικιαζόμενα καταστήματα που αντικρίζουμε σήμερα; Για την κατάσταση στον πεζόδρομο του Ελευθερίου Κορδελιού φταίει η οικονομική κρίση;

Η οικονομική κρίση δεν έχει καμία σχέση με τα χάλια του πεζόδρομου του Ελευθερίου Κορδελιού. Τα καταστήματα μένουν άδεια και δεν νοικιάζονται, γιατί δεν μπορούν να λειτουργήσουν ως καταστήματα! Ο πεζόδρομος του Ελευθερίου Κορδελιού είναι χαρακτηρισμένος αμιγής κατοικία και σε αμιγή κατοικία δεν μπορούν να υπάρχουν καταστήματα και μάλιστα με τραπεζοκαθίσματα.

Θα αναρωτηθεί κανείς πώς λειτουργούσαν αυτά τα καταστήματα παλιότερα. Λειτουργούσαν με ευθύνη και υπογραφή του δημάρχου και των υπηρεσιών, αλλά από την ώρα που άρχισαν να πέφτουν βροχή οι καταγγελίες σε βάρος του δήμου, ούτε ο δήμαρχος, ούτε πολύ περισσότερο οι υπηρεσίες έβαζαν την υπογραφή τους σε νέες άδειες για να μην βρεθούν κατηγορούμενοι για χρηματισμό ή ποιος ξέρει γιατί άλλο εξαιτίας μιας ανώνυμης καταγγελίας. Έτσι αν έκλεινε ένα κατάστημα δεν άνοιγε ξανά, αφού δεν υπέγραφε κανείς για νέα άδεια.

Ποιος φταίει λοιπόν για την ερήμωση του πεζόδρουμου του Ελευθερίου Κορδελιού;

Υπάρχει λύση; Υπάρχει λύση στην αλλαγή της χρήσης του πεζόδρομου στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, πράγμα που έχει δρομολογηθεί. Μέχρι τότε ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός είναι διατεθειμένος να βάλει την υπογραφή του για να μπορέσουν να νοικιαστούν και να λειτουργήσουν τα καταστήματα στον πεζόδρομο του Ελευθερίου Κορδελιού. Δυστυχώς τέτοια διάθεση δεν έχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και οι υπάλληλοί τους και έχουν χίλια δίκια με το κυνηγητό, την διαπόμπευση και τις δίκες που υπέστησαν εξαιτίας των καταγγελιών σε βάρος του δήμου.

Χ.Κ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ