Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΕντυπωσιακή παρουσία της παιδικής χορωδίας του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου στην κοπή της...

Εντυπωσιακή παρουσία της παιδικής χορωδίας του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου στην κοπή της βασιλόπιτας

Την βασιλόπιτά του έκοψε χθες Κυριακή 2 Φεβρουαρίου του 2020 ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων συλλόγων, μελών και φίλων του. Τις εντυπώσεις έκλεψε η παιδική χορωδία του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή», η οποία τραγούδησε Ποντιακά τραγούδια σε διασκευή της δασκάλας της χορωδίας και καθηγήτριας μουσικής, Ξένιας Κωνσταντινίδου. Και η διασκευή και η παρουσία των παιδιών, που τραγούδησαν ποντιακά τραγούδια με τη συνοδεία πιάνο, ήταν εκπληκτικές. Εκτός του ότι η παιδική ποντιακή χορωδία του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» πρέπει να πλαισιωθεί και από άλλα άτομα για να πάρει μεγαλύτερη έκταση, αυτή η εκπληκτική δουλειά πρέπει να ηχογραφηθεί για να μην χαθεί. Η παιδική ποντιακή χορωδία του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» κάθε χρόνο μας ξαφνιάζει όλο και πιο ευχάριστα.

Η πρόεδρος του συλλόγου, Κερογλίδου Θεοδώρα και η Γενική Γραμματέας, Μουστακίδου Ελένη αναφέρθηκαν στις δράσεις του συλλόγου, στη μεγάλη εικαστική έκθεση που πραγματοποίησε πέρσι ο σύλλογος για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, στην καθιέρωση της ετήσιας αναβίωσης του εθιμικού δρώμενου των Μωμόγερων στον Εύοσμο, στην μεγάλη μελέτη που έγινε στο σύλλογο για τη χρήση του χορού ως αεροβικής γυμναστικής και κάλεσαν τα μέλη και τους φίλους να πλαισιώσουν τα τμήματα και τις δράσεις του συλλόγου, αφού πρώτα ευχαρίστησαν όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση των μεγάλων περσινών εκδηλώσεων του συλλόγου. Χαιρετισμό εκ μέρους του δημάρχου απηύθυνε στην εκδήλωση ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, Χρήστος Φωτιάδης.

Βασίλης Νταρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ