Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΟ Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου καταδικάζει την απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία του Κώστα...

Ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου καταδικάζει την απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία του Κώστα Αλεξανδρίδη

Με δελτίου τύπου ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» καταδικάζει την απαγόρευση εισόδου του Κώστα Αλεξανδρίδη στην Τουρκία. Το δελτίου τύπου είναι το παρακάτω:

«Ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου “Παναγία Κρεμαστή” καταδικάζει την απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία του ηθοποιού Κώστα Αλεξανδρίδη. Η απόφαση αυτή πάρθηκε χωρίς να δοθεί καμία αιτιολόγηση εκ μέρους του Τουρκικού κράτους.

 Οι επισκέψεις του Κώστα Αλεξανδρίδη στον Πόντο έχουν ως γνώμονα τη φιλία των δύο λαών. Στόχος τους η αναβίωση του εθιμικού δρώμενου των Μωμόγερων στις αρχέγονες εστίες των προγόνων μας, αλλά και η σύσφιξη των δεσμών μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων της περιοχής του Πόντου. Η συμβολή του κυρίου Αλεξανδρίδη ήταν καθοριστική ώστε να συμπεριληφθεί το δρώμενο στον Αντιπροσωπευτικό κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας, της UNESCO.

Ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου απαιτεί την άρση της απαγόρευσης εισόδου του ηθοποιού στην Τουρκία, καθώς τη χαρακτηρίζει προσβλητική για τον Ποντιακό Ελληνισμό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ