Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΔυσαρέσκεια από την οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου για το παραπεμπτικό βούλευμα

Δυσαρέσκεια από την οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου για το παραπεμπτικό βούλευμα

Έντονη δυσαρέσκεια για τις κατηγορίες που αναγράφονται στο παραπεμπτικό βούλευμα της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου εκφράζουν οι δικηγόροι της οικογένειάς του με χτεσινή ανακοίνωσή.

Κάνουν λόγο για «διακριτή μεταχείριση των δραστών» και επισημαίνουν ότι «η ελπίδα για δίκαιη και ορθή δικαστική κρίση περιορίζεται από το στενό πλαίσιο διάγνωσης που τίθεται από τα αποδοθέντα αδικήματα». Καλούν, τέλος, τις εισαγγελικές αρχές να ασκήσουν τα ένδικα μέσα που προβλέπονται, για την ορθή απονομή του δικαίου.

Ειδικότερα τονίζουν: «Η έκδοση του παραπεμπτικού βουλεύματος για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας του Ζαχαρία Κωστόπουλου σηματοδοτεί στο επίπεδο της προδικασίας την τελική έκφανση ενός δικαστικού χειρισμού που δεν ικανοποιεί την πλευρά της οικογένειας του θύματος. Η τελική απόδοση της κατηγορίας της θανατηφόρου σωματικής βλάβης και όχι της ανθρωποκτονίας για όλους τους κατηγορούμενους εισάγει ιδιαίτερο περιβάλλον νομικής αξιολόγησης των αδικημάτων και οδηγεί σε διακριτή μεταχείριση των δραστών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ