Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΕξι άτομα παραπέμπονται σε δίκη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Εξι άτομα παραπέμπονται σε δίκη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας  παραπέμπονται να δικαστούν με την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης έξι πρόσωπα που εμπλέκονται στην επίθεση σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου, σύμφωνα με βούλευμα που εξέδωσε το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση σε βάρος του 33χρονου είχε γίνει τον Σεπτέμβρη του 2018 και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατό του.

Τώρα, τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου, υιοθετώντας την πρόταση που είχε κάνει πριν από μερικούς μήνες ο αρμόδιος εισαγγελέας, αποφάσισαν την παραπομπή σε δίκη του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου στην οδό Γλάδστωνος, του μεσίτη και τεσσάρων αστυνομικών που είχαν σπεύσει στο σημείο.

Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου δέχονται πως ορθά αποδόθηκε η κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης και όχι αυτή της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο στους έξι κατηγορούμενους.

Οι γονείς του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου έχουν ζητήσει με επιστολή τους εδώ και αρκετό καιρό να προσδιοριστεί η ημερομηνία της δίκης, επισημαίνοντας ότι η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης καθυστερεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ