Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΑπαγόρευσαν την είσοδο στην Τουρκία στον γνωστό στον Εύοσμο καλλιτέχνη Κώστα Αλεξανδρίδη

Απαγόρευσαν την είσοδο στην Τουρκία στον γνωστό στον Εύοσμο καλλιτέχνη Κώστα Αλεξανδρίδη

Το Τουρκικό κράτος κλιμακώνει την επιθετικότητά του σε βάρος της Ελλάδας αφού, σύμφωνα με το e-Pontos, απαγόρευσε την είσοδο στην Τουρκία στον ηθοποιό και πρόεδρο του Πολιτιστικού Σωματείου «οι Μωμόγεροι». Οι Τούρκοι σταμάτησαν τον κύριο Αλεξανδρίδη στην Κωνσταντινούπολη, όπου τον ενημέρωσαν ότι απαγορεύεται η είσοδός του στη χώρα και τον ανάγκασαν να γυρίσει στην Αθήνα χωρίς να τον ενημερώσουν για το λόγο. Ο Κώστας Αλεξανδρίδης, όπως κάθε χρόνο, κατευθυνόταν στην Τραπεζούντα για προγραμματισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ο κύριος Αλεξανδρίδης είναι γνωστός στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου αφού μαζί με αυτόν ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» αναβίωσε με εντυπωσιακό τρόπο για πρώτη φορά τα δύο προηγούμενα χρόνια στον Εύοσμο το εθιμικό δρώμενο των Μωμόγερων. Με ενέργειες του κυρίου Αλεξανδρίδη το εθιμικό δρώμενο των Μωμόγερων καταχωρήθηκε στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας.

Η αντιμετώπιση του Κώστα Αλεξανδρίδη από το Τουρκικό κράτος, δείχνει ότι η Τουρκική ηγεσία έχει σκοπό να κλιμακώσει περαιτέρω την ένταση με την Ελλάδα, αφού έφτασε στο σημείο να απαγορεύει την είσοδο Έλληνα καλλιτέχνη στην Τουρκία. Η υποχωρητικότητα του Ελληνικού κράτους απέναντι στην Τουρκική προκλητικότητα κατάφερε εκτός από τις παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου και των Ελληνικών χωρικών υδάτων, εκτός από την αμφισβήτηση των Ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, να απαγορεύεται η είσοδος στην Τουρκία και σε Έλληνες καλλιτέχνες.

Τα. Σ.

https://agkidapress.gr/2020/01/19/%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%ae%cf%84%ce%b1%ce%bd-%cf%84%cf%85%cf%87%ce%b5%cf%81%cf%8c%cf%82-%ce%bf-%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b4%cf%81%ce%af%ce%b4%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%bf/
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ