Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Ο εκφοβισμός δεν θα περάσει»

«Ο εκφοβισμός δεν θα περάσει»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης για τους τρεις δημοτικούς υπαλλήλους του δήμου Κορδελιού Ευόσμου οι οποίοι δικάζονται για παράβαση καθήκοντος που αφορά «ανταλλαγή καυσίμων» από δήμο σε δήμο. Ο Σύλλογος κηρύσσει στάση εργασίας για αύριο Τρίτη ώστε να μπορέσουν οι δημοτικοί υπάλληλοι να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους τους, ενώ παράλληλα κατηγορεί  την ηγετική ομάδα του τοπικού σωματείου του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου ότι «έκανε τις καταγγελίες και μάλιστα ο πρόεδρος και ο τότε γενικός γραμματέας του σωματείου κατέθεσαν στο σώμα επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης». Η ανακοίνωση αναλυτικά είναι η παρακάτω:

«Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Την Τρίτη 7 Ιανουαρίου δικάζονται τρεις συνάδελφοί μας από το δήμο Κορδελιού-Ευόσμου. Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι παράβαση καθήκοντος, η οποία αφορά  “ανταλλαγή” καυσίμων από δήμο σε δήμο, πρακτική που είναι ευρέως διαδεδομένη, πανελλαδικά, άμεσα σχετιζόμενη με τη συνεχή υποχρηματοδότηση των δήμων και τις χρονοβόρες διαδικασίες.

Η μήνυση προκύπτει ύστερα από πόρισμα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης. Και εδώ μπαίνουν διάφορα ερωτήματα. Πώς ενώ στο πόρισμα εμπλέκονται αιρετοί από τους μισούς δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, καταλήγουν να είναι κατηγορούμενοι μόνο εργαζόμενοι; Γιατί ενώ είναι ισοσκελισμένη η ποσότητα καυσίμων στις ανταλλαγές των δήμων, προκύπτει κατηγορία; Για ποιο λόγο η τόσο μεγάλη βιασύνη, έτσι ώστε να ενημερωθούν οι συνάδελφοι Παραμονή Χριστουγέννων (24-12-2019), για μια υπόθεση που εκδικάζεται στις 7 Ιανουαρίου 2020; Ποιοι ήταν αυτοί που έκαναν τις καταγγελίες για “ατασθαλίες” στις αποθήκες του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου;

Για εμάς και την πλειοψηφία των συναδέλφων τα παραπάνω ερωτήματα είναι ρητορικά. Όσο κυριαρχεί η απαξίωση των υπηρεσιών, η υποχρηματοδότηση των δήμων θα συνεχίζει να υπάρχει αυτό το φαινόμενο, για το οποίο σίγουρα δεν ευθύνονται οι συνάδελφοί μας. Δεν πρόκειται να ακουμπήσουν την ουσία του προβλήματος παρά μόνο να χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους ως εξιλαστήρια θύματα. Άλλωστε ο παραλογισμός του να μην έχει καμία ευθύνη αυτός που έχει την πολιτική ευθύνη, δηλαδή οι αιρετοί, είναι εξόφθαλμος. Παράλληλα άμοιρη ευθυνών δε μπορεί να είναι και η ηγετική ομάδα του τοπικού σωματείου του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου η οποία έκανε τις καταγγελίες και μάλιστα ο πρόεδρος και ο τότε γενικός γραμματέας του σωματείου κατέθεσαν στο σώμα επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης. Είναι τόσο εξοικειωμένοι με το άθλημα αυτό που δεν μπορούν να έχουν αυταπάτες ότι “θα την πληρώσουν” οι αιρετοί. Οι εργαζόμενοι είναι ο στόχος, οι συνάδελφοί τους.

Ο σύλλογος μας προκηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας την Τρίτη 7 Ιανουάριου από τις 11.00πμ έως τις 15.00μμ, ώστε να συμπαρασταθούμε στους συναδέλφους μας που δικάζονται άδικα.

Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ