Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητισμόςΑιχμηρά ΑθλητικάΜπαρούφας: Κανένα πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού…

Μπαρούφας: Κανένα πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού…

Πολύ αναλυτικά ανέλυσε τις δύο φάσεις, στις οποίες ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι, ο καθηγητής διαιτησίας Dr. Παναγιώτης Μπαρούφας και αποφάνθηκε ότι δεν υπάρχει πέναλτι σε καμία φάση. Συγκεκριμένα για τη φάση του 9΄ ο Παναγιώτης Μπαρούφας είπε στο τηλεοπτικό κανάλι:

Μπαρούφας: Βλέπετε εδώ ακριβώς ότι ο παίχτης του Ολυμπιακού απομακρύνει πρώτα τη μπάλα και μετά ακουμπάει τον αντίπαλο και άρα ο διαιτητής σωστά δεν δίνει πέναλτι.

Δημοσιογράφος: Μήπως όμως, αφού ο παίχτης του Ολυμπιακού απομάκρυνε πρώτα τη μπάλα, θα έπρεπε ο διαιτητής να δώσει κόκκινη κάρτα στον παίχτη του Ολυμπιακού για εκτός φάσης εγκληματικό χτύπημα;

Μπαρούφας: Μια τέτοια μ@λ@κί@ μόνο εσύ θα μπορούσες να τη ρωτήσεις. Ο παίχτης του Ολυμπιακού απομακρύνει την μπάλα και μετά κάπου πρέπει να βάλει το πόδι του. Που να το βάλει; Στον κwλο του; Το μόνο σημείο που μπορεί να βάλει το πόδι του με τις τάπες στην κόντρα είναι το πόδι του αντιπάλου. Άλλωστε ο παίχτης του Ολυμπιακού είναι ξαπλωτός και ο παίχτης του Παναθηναϊκού είναι όρθιος. Γι’ αυτό ακριβώς ο διαιτητής, που έχει αίσθηση της φάσης, δίνει επιθετικό φάουλ, αφού ο παίχτης του Παναθηναϊκού επίτηδες δεν μαζεύει το πόδι του, ενώ είναι όρθιος, με αποτέλεσμα να του το χτυπήσει ο παίχτης του Ολυμπιακού, που είναι ξαπλωμένος, με κίνδυνο να πάθει ζημιά ο παίχτης του Ολυμπιακού.

Για τη φάση του 51΄ ο Παναγιώτης Μπαρούφας σχολίασε:

Μπαρούφας: Εδώ ακριβώς ο παίχτης του Ολυμπιακού προσπαθεί να πατήσει στο έδαφος για να ισορροπήσει και να μην πέσει κάτω από τόσο μεγάλο ύψος και σκοτωθεί. Το πόδι του παίχτη του Παναθηναϊκού είναι ακριβώς εκεί που πάει να πατήσει το πόδι του παίχτη του Ολυμπιακού. Ο παίχτης του Παναθηναϊκού εγκληματικά δεν μαζεύει το πόδι του για να μπορέσει να πατήσει ο παίχτης του Ολυμπιακού κι έτσι ο παίχτης του Ολυμπιακού πατάει το πόδι του παίχτη του Παναθηναϊκού, ο οποίος πέφτει. Και σ’ αυτήν την φάση δεν έχουμε πέναλτι, αλλά επιθετικό φάουλ υπέρ του παίχτη του Ολυμπιακού, το οποίο όμως ο διαιτητής δεν σφύριξε. Ο διαιτητής καλώς δεν καταλόγισε το πέναλτι, αλλά κακώς δεν καταλόγισε το επιθετικό φάουλ. Εγώ θα έδινα και κίτρινη κάρτα στον παίχτη του Παναθηναϊκού για επικίνδυνο παιχνίδι.

Δημοσιογράφος: Φαντάζομαι ότι δεν πρέπει να ρωτήσω κάτι…

Μπαρούφας: Και πολύ καλά κάνεις και φαντάζεσαι, γιατί σίγουρα μ@λ@κί@ θα ρωτήσεις.

Άκης Τσουκαλάκης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ