Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΝέα αναβάθμιση των «F-16»

Νέα αναβάθμιση των «F-16»

Στη διάθεση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ έχει θέσει η κυβέρνηση την αμυντική βιομηχανία της χώρας, προσφέροντας την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) για τη συντήρηση και επισκευή πολεμικών αεροσκαφών των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ που επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή. Αυτό προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Αμυνας, που ήδη συζητείται στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής και σύμφωνα με το οποίο «έκλεισε» και νέα αναβάθμιση των «F-16», με τον κατασκευαστή των αεροσκαφών, την αμερικανική «Lockheed Martin».

Πρόκειται για την υλοποίηση προγράμματος εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης, που έχει πρωταρχικό σκοπό «την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο που προσδιορίζεται από τις σύγχρονες συνθήκες της αγοράς, το ευρωπαϊκό και εθνικό νομικό πλαίσιο και τις απαιτήσεις της αμυντικής στρατηγικής της χώρας», η οποία είναι ενταγμένη στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Το νομοσχέδιο έχει τίτλο «Ρυθμίσεις θεμάτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας» και προβλέπει ακόμα: Υποστήριξη των αεροσκαφών τύπου «Mirage 2000-5» σε βάθος επταετίας. Παράταση της χορήγησης αποδεικτικών φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, διευθέτηση μεταξύ των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, του ελληνικού Δημοσίου και της «ThyssenΚroup» για παραχώρηση υλικών στο ΠΝ για τα υποβρύχιά του, με διακοπή δικαστικών διενέξεων για χρηματικές καταβολές του παρελθόντος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ