Κι όμως ο Μαρινάκης πέτυχε τον στόχο του…

0
1
TEST

Κι όμως ο Μαρινάκης χθες πέτυχε το στόχο του. Και τον βαθμό της ισοπαλίας πήρε ο Ολυμπιακός και ο Μαρινάκης, ο Θεοδωρίδης, ο Τσουκαλάς και άλλοι πολλοί φωνάζουν ότι ο Θρύλος αδικήθηκε. Εάν το χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ γινόταν με τον ίδιο διαιτητή αλλά στη χώρα του Ισπανού διαιτητή κι όχι στην Τανγκανίκα, όπως συνέβη χθες, ο Ολυμπιακός θα είχε χάσει, γιατί πολύ απλά σε οποιοδήποτε άλλο στάδιο εκτός από το Καραϊσκάκη ο διαιτητής δεν θα σφύριζε το συγκεκριμένο πέναλτι. Ο παίχτης του ΠΑΟΚ, Γιαννούλης, έρχεται σε επαφή με τον παίχτη του Ολυμπιακού, Ποντένσε. Η επαφή ήταν ξεκάθαρη και δικαιολογούσε πέναλτι. Ναι όμως ο Ποντένσε παλικαρίσια στέκεται όρθιος και προσπαθεί να κάνει φάση κι όταν μετά από δύο βήματα βλέπει ότι δεν μπορεί, ξεχνάει την παλικαριά του και «βουτάει». Ο διαιτητής δεν πάει καν στο VAR γιατί άμα πήγαινε θα έπρεπε να μη δώσει το πέναλτι και είναι σίγουρο ότι αν ο συγκεκριμένος διαιτητής έβλεπε το VAR δεν θα το έδινε γιατί δεν λέει ο κανονισμός ότι ο παίχτης μπορεί να επιλέξει που, πότε και πως θα πέσει.

Όμως δεν είναι μόνο αυτή η φάση. Είναι και η φάση που ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι του Ελ Καντουρί επάνω στον Ποντένσε. Ο Ποντένσε και σε αυτήν τη φάση κάνει κανονικό θέατρο, αφού ενώ δέχεται μαρκάρισμα από τον Ελ Καντουρί και πάλι μένει όρθιος, επειδή το μαρκάρισμα δεν ήταν για να πέσει, αντιλαμβάνεται σε δεύτερο χρόνο πως μπορεί να εκμαιεύσει πέναλτι και κάνει ένα θεατρινίστικο άλμα άλλο πράγμα. Γι’ αυτήν τη φάση ο Ποντένσε από τον ίδιο διαιτητή και αν το παιχνίδι γινόταν σε άλλο γήπεδο θα είχε δεχτεί την κίτρινη κάρτα. Σ’ αυτό το γήπεδο όμως, που ο διαιτητής ήξερε ότι κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα, όπως κινδύνευσε των παιχτών του ΠΑΟΚ που αφέθηκαν έξω από την μάντρα για να περπατήσουν προκειμένου να πάνε στα αποδυτήρια ανάμεσα από έναν αλαλάζοντα όχλο, σ’ αυτό το γήπεδο, που ο Μαρινάκης εισέβαλε στα αποδυτήρια των διαιτητών στο ημίχρονο, ο διαιτητής ήταν αδύνατο να σφυρίξει διαφορετικά απ’ ότι σφύριξε. Έτσι μια χαρά κατάφερε ο Μαρινάκης να πάρει την ισοπαλία με τις βουτιές του Ποντένσε και διαμαρτύρεται γιατί με τις ξάπλες του ίδιου παίχτη δεν κατάφερε να πάρει και τη νίκη. Έχει δίκιο ο άνθρωπος αφού σε άλλες εποχές όχι μόνο θα δίνονταν τα συγκεκριμένα πέναλτι, αλλά Γιαννούλης και Ελ Καντουρί θα δέχονταν και κόκκινη κάρτα.

Ο διαιτητής έχει όλα τα δίκια μαζί του, αφού επηρεάστηκε λιγότερο από οποιονδήποτε άλλον στο χθεσινό παιχνίδι και σφύριξε εξωπραγματικά σε σχέση την τεράστια καλά οργανωμένη πίεση που δέχτηκε από τον Ολυμπιακό. Επηρεάστηκε λιγότερο ακόμα και από τους παίχτες και τους παράγοντες του ΠΑΟΚ, ακόμα και από τους φίλα προσκείμενους δημοσιογράφους στον ΠΑΟΚ, κανένας εκ των οποίων δεν τολμάει να πει ότι ο Ποντένσε έκανε βουτιά στο πέναλτι που κέρδισε. Ο συγκεκριμένος διαιτητής στάθηκε το δυνατόν ανεπηρέαστος μέσα στο Καραϊσκάκη, όπως δεν θα μπορούσε να σταθεί κανένας διαιτητής και αυτό ο Μαρινάκης, ο Θεοδωρίδης, ο Καραπαπάς και ο Τσουκαλάς δεν μπορούν να το χωνέψουν με τίποτε.

Αλέκος Χαπ.