Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΕύσημα έδωσε ο Βρούτσης στο ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό

Εύσημα έδωσε ο Βρούτσης στο ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό

Και νέα εύσημα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, διότι δεν πείραξε τους αντιασφαλιστικούς νόμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, που παραδέχθηκε ευθέως ότι το νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό θα είναι συνέχεια του νόμου Κατρούγκαλου, επιβεβαιώνοντας ότι ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ θα υλοποιηθεί με κάποιες νομικές αλλαγές, λόγω των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικράτειας.

Μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής για την «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Σερβίας στον Τομέα της Κοινωνικής Ασφάλισης και του Διοικητικού Κανονισμού Εφαρμογής της» ανέφερε ότι το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό θα κατατεθεί τον Γενάρη του 2020.

Απευθυνόμενος σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά πως με την νομοθετική πρωτοβουλία της ΝΔ «θα έχουμε ολοκληρώσει μια μεγάλη ασφαλιστική μεταρρύθμιση ως ένα αποτέλεσμα από το 2010, από την περίοδο του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ». Αναφέρθηκε σε νομοθετήματα στο ασφαλιστικό των προηγουμένων κυβερνήσεων που «τα κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και πολύ καλά έκανε», όπως είπε, και πρόσθεσε ότι «τα προχωρήσαμε όλοι μαζί και τώρα θα πάμε στο τελευταίο βήμα», το οποίο ζήτησε να έχει τη στήριξη του «μεγαλύτερου τμήματος της βουλής».

Επίσης, απευθυνόμενος ξανά σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως «το σχέδιο το οποίο αφορά την ανταποδοτική και τη βασική σύνταξη δεν είναι σχέδιο του νόμου 4387 (ν. Κατργούγκαλου), ήταν του Λοβέρδου, του ΠΑΣΟΚ, το οποίο κρατήθηκε από εμένα και το συνεχίσατε κι εσείς, όπως κρατήθηκαν κι άλλα πράγματα και θα κρατηθούν σωστές αντηρίδες και θα αλλάξουν περιοχές που το ίδιο το ΣτΕ αμφισβήτησε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ