Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΥπενθύμιση για την απαγόρευση του καπνίσματος στα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος

Υπενθύμιση για την απαγόρευση του καπνίσματος στα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος

Η Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου  υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με το άρθρο 17 του Ν. 3868/2010 ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ σε όλους τους κλειστούς δημόσιους και ιδιωτικούς εργασιακούς χώρους.

Αρμόδιες Αρχές, όπως ορίζονται για τον έλεγχο των παραβάσεων του καπνίσματος, τη βεβαίωση των παραβάσεων και την επιβολή των κυρώσεων είναι οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας των Περιφερειών, η Αστυνομία και οι λιμενικές αρχές στην περιοχή ευθύνης τους.

Οι επαγγελματίες  των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος πρέπει να έχουν προμηθευτεί το «Βιβλίο Αναφοράς Καπνίσματος». Η τήρησή του απαιτείται σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) και στις αμιγείς επιχειρήσεις διαδικτύου.

Το Βιβλίο αυτό θα το προμηθευτούν οι επαγγελματίες από τα βιβλιοχαρτοπωλεία.

Είναι δηλαδή ένα κοινό 100φυλλο βιβλίο αναφορών με χοντρό εξώφυλλο και με αριθμημένες σελίδες ριγέ, μεγέθους Α4, θεωρημένο από την αδειοδοτούσα αρχή (Δ/νση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης). Στη συνέχεια προσκομίζεται  στη Δ/νση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Εθνικής Αντιστάσεως 52, Κορδελιό, 1ος όροφος, ώστε να πραγματοποιηθεί η θεώρησή του που γίνεται χωρίς αίτηση του ενδιαφερόμενου.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζει ο ενδιαφερόμενος κατά τη θεώρηση του είναι:

Α) Φωτοαντίγραφο της άδειας του καταστήματος,
Β) Μία μηδενική ταμειακή απόδειξη με το Α.Φ.Μ. της επιχείρησης.
Γ) Τη σφραγίδα του καταστήματος.

Σε περίπτωση απώλειας του Βιβλίου Αναφοράς πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία «δήλωσης της απώλειας του Βιβλίου» στην αδειοδοτούσα αρχή με Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599 και να επανεκδοθεί από την αρχή.

Πληροφορίες: Διεύθυνση Τοπικής & Οικονομικής Ανάπτυξης/Τμήμα αδειοδοτήσεων, οδός Εθν. Αντίστασης – Α. Παπανδρέου πρώην Δημαρχείο Ελευθερίου Κορδελιού, τηλ.: 2313-300345 & 2313 300348, e-mail: top.oikanaptixi@kordelio-evosmos.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ