Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΗ διοίκηση Ζέρβα επιτέλους δεσμεύτηκε να πληρώσει σε συγκεκριμένες ημερομηνίες τους εργαζόμενους...

Η διοίκηση Ζέρβα επιτέλους δεσμεύτηκε να πληρώσει σε συγκεκριμένες ημερομηνίες τους εργαζόμενους της 3Κ

Την Τετάρτη 27 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, ενημερωτική συνάντηση με θέμα την πληρωμή των εργαζομένων του δήμου από την προκήρυξη 3Κ, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από τις 2 Οκτώβρη, ημερομηνία πρόσληψη τους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο γενικός γραμματέας του δήμου, η γενική διευθύντρια, η προϊσταμένη οικονομικών υπηρεσιών και εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης. Ο δήμαρχος και ο γενικός γραμματέας δεσμεύτηκαν ότι στις 10 ή 13 Δεκέμβρη θα πληρωθεί ο Οκτώβρης και στις 24 Δεκέμβρη θα πληρωθεί ο Νοέμβρης. Τον Δεκέμβρη επίσης θα πληρωθεί η προκαταβολή του Γενάρη και από τις 24 Δεκέμβρη και μετά οι εργαζόμενοι της 3Κ εντάσσονται στην τακτική μισθοδοσία. Όπως ενημέρωσε η διοίκηση οι συγκεκριμένες ημερομηνίες καθορίστηκαν σε σύσκεψη που έγινε την Τρίτη 26 Νοέμβρη.

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία των εργαζομένων στο δήμο Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή της τονίζει τα παρακάτω:

«Αυτά που αποκομίσαμε ως παράταξη από την συνάντηση είναι ότι οι κινητοποιήσεις και η δημοσιότητα που πήρε το θέμα της μη πληρωμής των συναδέλφων, ανάγκασε τη διοίκηση Ζέρβα έστω και αργά, να ασχοληθεί με το θέμα. Αναγκάστηκαν να βάλουν προτεραιότητες, να δώσουν κατευθύνσεις, να λύσουν διαδικαστικά προβλήματα, να βάλουν να εργαστούν περισσότεροι για τη μισθοδοσία των συναδέλφων. Αυτές οι κινήσεις της διοίκησης έπρεπε να γίνουν εδώ και καιρό, γιατί η διοίκηση λύνει αυτά τα ζητήματα και όχι οι εργαζόμενοι.

Χαιρετίζουμε όσους βοήθησαν για να λυθεί το πρόβλημα και ιδιαίτερα τους συναδέλφους που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης 21/11 και Δευτέρας 25/11 στο δημοτικό συμβούλιο. Χωρίς αυτές τις κινητοποιήσεις και άλλες παρεμβάσεις το πρόβλημα δεν θα είχε λυθεί. Αυτό να το κρατήσουν οι συνάδελφοι. Η δράση των εργαζομένων οδηγεί σε λύσεις υπέρ των δικαιωμάτων τους.

*Σημείωση: Οι πράξεις αλληλεγγύης που έγιναν και γίνονται σε διάφορα εργοτάξια, απέναντι σε συναδέλφους που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα λόγω της απληρωσιάς (μέχρι στέγασης και σίτισης!) δείχνουν το μεγαλείο της εργατικής τάξης, που παρά τα χίλια δυο προβλήματα δεν έχει χάσει την ανθρωπιά της, σε αντίθεση με κάτι “κυρίους με γραβάτα”. Όλοι αυτοί οι συνάδελφοι αξίζουν και έχουν τον σεβασμό μας».       

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ