Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΗ Ένωση Γονέων Πυλέας Χορτιάτη ζητά την άμεση ακύρωση της «εκπαιδευτικής» επίσκεψης...

Η Ένωση Γονέων Πυλέας Χορτιάτη ζητά την άμεση ακύρωση της «εκπαιδευτικής» επίσκεψης του 3ου δημοτικού σχολείου Πυλαίας στο ΝΑΤΟ

Tην άμεση ακύρωση της «εκπαιδευτικής» επίσκεψης στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Νάπολη της Ιταλίας, που προγραμματίζει η διεύθυνση του 3ου Δημοτικού Πυλαίας, ζητά η Ενωση Γονέων του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, γιατί, όπως αναφέρει, «τα παιδιά μας δεν έχουν καμιά σχέση με φονιάδες και μηχανές πολέμου».

Θυμίζουμε ότι η διεύθυνση του σχολείου αποφάσισε να διοργανώσει την «εκπαιδευτική εκδρομή» μετά από πρόσκληση του ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο της προπαγανδιστικής εκστρατείας «WeAreNATO», που έχει ως στόχο οι νέοι «να κατανοήσουν την αποστολή και το όραμα» της Βορειοατλαντικής συμμαχίας.

Την πρωτοβουλία αυτή κατήγγειλε η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, ενώ η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης έστειλε ανοιχτή επιστολή με την οποία ζητούσε από τους γονείς να μην αποδεχτούν την ύπουλη προπαγάνδα που ως στόχο έχει το καμουφλάρισμα του ΝΑΤΟ σε «περιστερώνα της ειρήνης» και παράλληλα καλούσε τον Σύλλογο Διδασκόντων και τη διεύθυνση του σχολείου να αναθεωρήσουν την απόφασή τους.

Στη δική της ανακοίνωση, η Ένωση Γονέων Πυλαίας – Χορτιάτη καταδικάζει κατηγορηματικά την απόφαση της διεύθυνσης, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως «πρόκειται για ενέργεια που προκαλεί το κοινό αντιπολεμικό, δημοκρατικό αίσθημα των γονιών και του λαού της περιοχής μας, όταν μάλιστα συνοδεύεται από ανιστόρητες και βάναυσα προκλητικές αναφορές στο ΝΑΤΟ ως “διεθνή οργανισμό για την ασφάλεια και την ειρήνη στον κόσμο” που κάνουν ανερυθρίαστα το μαύρο άσπρο. Θα τους προτείναμε να ρωτήσουν τα ξεριζωμένα απ’ τη χώρα τους προσφυγόπουλα για την άποψή τους για το ΝΑΤΟ και πόσο αυτό προώθησε την “ασφάλεια και την ειρήνη” στη Συρία και σε μια σειρά από χώρες ακόμα, αλλά μάλλον είναι χαμένος κόπος…».

Τονίζει πως η εκστρατεία του ΝΑΤΟ «έχει στο επίκεντρό της τους νέους, με προφανή στόχο να εξωραϊστεί το ΝΑΤΟ στις συνειδήσεις των παιδιών (και μάλιστα από τις τρυφερές ηλικίες του Δημοτικού, όπου δεν υπάρχει η παραμικρή σχετική εμπειρία), να ντύσουν στα παιδικά μάτια τη δολοφονική μηχανή με αθώο, ακόμα και “φιλειρηνικό” (!) περιτύλιγμα ώστε να “κερδίσουν” τη νέα γενιά και να μην την έχουν εμπόδιο αλλά σύμμαχό τους στα εγκληματικά τους σχέδια κατά των λαών. Να αποκρυφτεί ο ρόλος του ΝΑΤΟ ως μηχανής πολέμου στη διάλυση κρατών και στην επαναχάραξη συνόρων (π.χ. Γιουγκοσλαβία), στην έξαρση των εθνικισμών, στο γκριζάρισμα ζωνών στο Αιγαίο, σε τελική ανάλυση στο θάνατο παιδιών συνομήλικων με τα δικά μας που τα προσκαλούν να τα “εκπαιδεύσουν”.

Ως Ένωση Γονέων του δήμου μας απαιτούμε την άμεση ακύρωση της “εκπαιδευτικής” επίσκεψης στο ΝΑΤΟ. Τα παιδιά μας δεν έχουν καμιά σχέση με φονιάδες και μηχανές πολέμου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ