Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΠάλι δεν πληρώνονται τα δεδουλευμένα τους πρώην υπάλληλοι της ΔΗΚΕΚΕ

Πάλι δεν πληρώνονται τα δεδουλευμένα τους πρώην υπάλληλοι της ΔΗΚΕΚΕ

Οι πρώην υπάλληλοι της Δημοτικής Επιχείρησης που είχαν διεκδικήσει και είχαν κερδίσει στα δικαστήρια τα δεδουλευμένα που τους οφείλονταν και δεν τους αποδίδονταν, τελικά πάλι δεν θα πάρουν τα λεφτά τους και θα πρέπει να περιμένουν. Οι υπάλληλοι αυτοί δεν μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους γιατί διοικήσεις πριν από τη διοίκηση του Πέτρου Σούλα χρησιμοποίησαν τα κονδύλια της μισθοδοσίας τους για να πληρωθούν άλλες υποχρεώσεις του δήμου. Όταν κατόπιν η Δημοτική Επιχείρηση προσπάθησε να τους πληρώσει με άλλα κονδύλια, η Αποκεντρωμένη Περιφέρεια δεν έκανε δεκτή τη διαδικασία με την αιτιολόγηση ότι το κονδύλι για τους υπαλλήλους έχει πληρωθεί ασχέτως εάν το κονδύλι πήγε σε άλλες πληρωμές.

Η Αποκεντρωμένη Περιφέρεια έκλεινε τα μάτια στο πρόβλημα, ο δήμος δεν έβρισκε λύση και οι εργαζόμενοι περίμεναν να πάρουν δεδουλευμένα από το 2011 μέχρι που η προηγούμενη διοίκηση βρήκε ένα παράθυρο στο νόμο για να δώσει τα δεδουλευμένα τουλάχιστον στους πρώην υπαλλήλους της Δημοτικής Επιχείρησης που είχαν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις υπέρ τους. Ο πρώην δήμαρχος Πέτρος Σούλας ανέλαβε όλη την ευθύνη και παρά τις ενστάσεις υπηρεσιών για τη διαδικασία έδωσε προσωπική εντολή να πληρωθούν τα δεδουλευμένα των ανθρώπων. Δυστυχώς αυτές οι υπηρεσίες δεν έμειναν στις ενστάσεις αλλά πέρα και πάνω από το «εντέλεσθαι» του δημάρχου αποφάσισαν να παρέμβουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση υποδεικνύοντας παρανομίες στη διαδικασία, αναγκάζοντάς την με αυτόν τον τρόπο να απορρίψει την πληρωμή των εργαζομένων για ακόμα μία φορά.

Έτσι σήμερα η Οικονομική Επιτροπή κι ενώ ο δήμος επί διοίκησης Σούλα είχε διαθέσει ποσό περίπου 400.000 ευρώ για να πληρωθούν τα οφειλόμενα δεδουλευμένα, αναγκάστηκε να τα πάρει πίσω. Δυστυχώς απ’ ότι φαίνεται η μόνη λύση για να πληρώσει η ΔΗΚΕΚΕ τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους είναι η σύναψη δανείου. Δυστυχώς, γιατί ο προηγούμενος δήμαρχος πήρε την ευθύνη για να πάρει τέλος αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, αλλά κάποιοι φρόντισαν το πρόβλημα να διαιωνιστεί ακόμα παραπέρα.

Περ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ